Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία: Η παρέμβαση των αρχών της Ροστόφ και η «κατάρριψη» ρωσικού ελικοπτέρου από τη Βάγκνερ

Ρωσία: Η παρέμβαση των αρχών της Ροστόφ και η «κατάρριψη» ρωσικού ελικοπτέρου από τη Βάγκνερ

Ο Γεβγκένι Πριγκόζιν φέρεται να δήλωσε πως οι μαχητές του κατέρριψαν ρωσικό ελικόπτερο ενώ ο περιφερειάρχης της Ροστόφ ζήτησε από τους κατοίκους της να μείνουν στα σπίτια τους.

Ο περιφερειάρχης στη Ροστόφ της Ρωσίας (νότια), η οποία γειτονεύει με την Ουκρανία, κάλεσε τους κατοίκους τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες σήμερα να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους και να «μείνουν στο σπίτι», καθώς ο επικεφαλής της ρωσικής ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Βάγκνερ, ο οποίος στασίασε εναντίον του γενικού επιτελείου, ανέφερε πως άνδρες του έχουν πλέον καταφθάσει εκεί (στη φωτογραφία του Reuters, επάνω, τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού σε δρόμο της Ροστόφ).

Να μην βγαίνουν από τα σπίτια τους

«Οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο για να εγγυηθούν την ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής. Ζητώ απ’ όλους να παραμείνουν ήρεμοι και να μην βγαίνουν από τα σπίτια τους παρά μόνο αν είναι απόλυτα αναγκαίο», ανέφερε ο περιφερειάρχης Βασίλι Γκόλουμπεφ μέσω της πλατφόρμας Telegram λίγο πριν τις 04:00 [τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας].

Ο Γεβγκένι Πριγκόζιν ανέφερε πως οι δυνάμεις του πέρασαν από την Ουκρανία στο έδαφος της Ρωσίας, στην περιφέρεια Ροστόφ. Ο περιφερειάρχης Γκόλουμπεφ δεν διευκρίνισε αν πράγματι ο κ. Πριγκόζιν και οι μισθοφόροι του βρίσκονται στη Ροστόφ.

Ο επικεφαλής της ρωσικής ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Βάγκνερ ανακοίνωσε επίσης πως μαχητές του κατέρριψαν ρωσικό στρατιωτικό ελικόπτερο.

«Κατάρριψη ελικοπτέρου»

«Ελικόπτερο άνοιξε πυρ εναντίον πολιτικής οχηματοπομπής, καταρρίφθηκε από μονάδες της Βάγκνερ», ανέφερε ο Γεβγκένι Πριγκόζιν σε ηχητικό μήνυμά του που μεταφόρτωσε στην πλατφόρμα Telegram, χωρίς να διευκρινίσει πού ακριβώς.

Το Γαλλικό Πρακτορείο επισημαίνει πως δεν είναι σε θέση να επαληθεύσει αν ο ισχυρισμός αυτός αληθεύει.

Λίγη ώρα νωρίτερα, ο κ. Πριγκόζιν υποστήριξε σε προηγούμενο ηχητικό μήνυμά του ότι ο επικεφαλής του γενικού επιτελείου, ο Βαλερί Γκεράσιμοφ, έδωσε διαταγή να βομβαρδιστούν μονάδες της Βάγκνερ παρότι κινούνταν ανάμεσα σε πολιτικά οχήματα.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Στον «αέρα» το Μακάμπι – Παναθηναϊκός λόγω του κόσμου των Ισραηλινών

Το Game 3 της Μακάμπι με τον Παναθηναϊκό φέρεται να είναι στον… αέρα εξαιτίας των φιλάθλων των Ισραηλινών, σύμφωνα με όσα αναφέρουν δημοσιεύματα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024