Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ανταρσία της Wagner: Μήνυμα Πριγκόζιν μετά τη συμφωνία με Λουκασένκο - «Επιστρέφουμε πίσω»

Ανταρσία της Wagner: Μήνυμα Πριγκόζιν μετά τη συμφωνία με Λουκασένκο – «Επιστρέφουμε πίσω»

Ο Πριγκόζιν με ένα λιτό ηχητικό μήνυμα προς τους μαχητές τους έδωσε εντολή για οπισθοχώρηση για να αποφευχθεί το αιματοκύλισμα.

Προς αποκλιμάκωση οδεύει η ανταρσία της Wagner καθώς ο πρόεδρος της Λευκορωσίας και στενός σύμμαχος του Βλαντίμιρ Πούτιν, Αλεξάντερ Λουκασένκο, μετά από συνεννόηση με τον Ρώσο πρόεδρο συμφώνησε με τον επικεφαλής της μισθοφορικής οργάνωσης, Γεβγκένι Πριγκόζιν για να σταματήσει η επέλαση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της προεδρίας της Λευκορωσίας δόθηκαν εγγυήσεις ασφαλείας για τους μαχητές της Wanger. Μάλιστα ο ίδιος ο Πριγκόζιν με ένα λιτό ηχητικό μήνυμα προς τους μισθοφόρους του έδωσε εντολή για οπισθοχώρηση για να αποφευχθεί το αιματοκύλισμα.

Τι αναφέρει στο ηχητικό ο Πριγκόζιν

«Ήθελαν να διαλύσουν τη Wagner. Ξεκινήσαμε στις 23 Ιουνίου την προέλαση της Δικαιοσύνης. Σε 24 ώρες φτάσαμε 200 χλμ. από τη Μόσχα. Όλη αυτή την περίοδο δεν χύθηκε ούτε μία σταγόνα αίματος των μαχητών μας. Τώρα είναι η στιγμή που θα χυθεί αίμα και στις δύο πλευρές, οπότε με όλο το αίσθημα ευθύνης, παίρνουμε τα στρατεύματά μας και αποχωρούμε προς την αντίθετη κατεύθυνση προς τις εγκαταστάσεις της Wagner σύμφωνα με το σχέδιο».

Το κρατικό ρωσικό δίκτυο RT αναφέρει ότι οι μαχητές της Wagner αποχωρούν και από το Ροστόφ και μάλιστα σε βίντεο που μετέδωσε φαίνονται οι μισθοφόροι σε παράταξη έτοιμοι να αποχωρήσουν από την πόλη.

Η ανακοίνωση του Λουκασένκο

Νωρίτερα όπως είχε γίνει γνωστό από ανακοίνωση που εκδόθηκε από το κανάλι στο Telegram της προεδρίας της Λευκορωσίας, ο Αλεξάντερ Λουκασένκο μετά από συνεννόηση με τον Βλαντίμιρ Πούτιν συμφώνησε με τον επικεφαλής της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν για αποκλιμάκωση της κατάστασης ώστε να σταματήσει την ανταρσία, υποσχόμενος εγγυήσεις ασφάλειας από τον ίδιο τον Ρώσο πρόεδρο για τους μισθοφόρους της οργάνωσης.

«Σήμερα το πρωί, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν ενημέρωσε τον Λευκορώσο ομόλογό του για την κατάσταση στη νότια Ρωσία και τη μισθοφορική οργάνωση Wagner. Οι δύο ηγέτες συμφωνήσαν για κοινές ενέργειες.

Ως επακόλουθο της συμφωνίας ο πρόεδρος της Λευκορωσίας ανέλαβε να περιορίσει την κατάσταση μέσω των δικών του ιδιωτικών καναλιών και συμφώνησε με τον πρόεδρο της Ρωσίας να έχει συνομιλίες με τον επικεφαλής της Wagner, τον Γεβγκένι Πριγκόζιν. Οι συνομιλίες διεξήχθησαν σε όλη τη διάρκεια της μέρας.

Ως αποτέλεσμα κατέληξαν σε συμφωνία ότι είναι απαράδεκτο να υπάρξει αιματοκύλισμα στο ρωσικό έδαφος. Ο Γεβγκένι Πριγκόζιν αποδέχθηκε την πρόταση του προέδρου της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο να σταματήσει την κίνηση του ένοπλου προσωπικού της Wagner στη ρωσική επικράτεια και να αναλάβει περαιτέρω μέτρα για την αποκλιμάκωση της έντασης.

Αυτή τη στιγμή υπάρχει μία εντελώς αποδεκτή λύση για επίλυση της κατάστασης στο τραπέζι με εγγυήσεις ασφαλείας για τους μαχητές της Wagner».

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024