Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ανταρσία Wagner: Η πρώτη αντίδραση του Κρεμλίνου - «Δεν θα ασκηθούν διώξεις στους μαχητές, στη Λευκορωσία ο Πριγκόζιν»

Ανταρσία Wagner: Η πρώτη αντίδραση του Κρεμλίνου – «Δεν θα ασκηθούν διώξεις στους μαχητές, στη Λευκορωσία ο Πριγκόζιν»

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ εξέφρασε τις ευχαριστίες του Βλαντίμιρ Πούτιν στον Αλεξάντερ Λουκασένκο για τις προσπάθειές του στην επίλυση της διαφοράς.

Τέλος λαμβάνει πλέον η ανταρσία της παραστρατιωτικής οργάνωσης Wagner, οι μαχητές της οποίας έφτασαν 200 χλμ. από τη Μόσχα καθώς το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι δεν θα ασκηθούν διώξεις στους μισθοφόρους της για την εξέγερση.

Η προσπάθεια για αποκλιμάκωση είχε φανεί από το πρώτο μήνυμα του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας που έκανε λόγο για «συνοχή και ενότητα».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, οι μαχητές της Wagner που συμμετείχαν στα γεγονότα δεν θα διωχθούν ποινικά και όσοι από αυτούς το επιθυμούν μπορούν να συνάψουν συμβόλαια με το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Ειδική αναφορά στον Λουκασένκο

Ακόμα ο Πεσκόφ αναφέρθηκε στη συμβολή του προέδρου της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, ο οποίος είχε επικοινωνία με τον επικεφαλής της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν και συμφώνησαν να οπισθοχωρήσει η μισθοφορική οργάνωση.

Όπως είπε ο Βλαντίμιρ Πούτιν συμφώνησε με τον Λουκασένκο για τη διαμεσολάβηση του Μινσκ, μετά από πρωτοβουλία του Λευκορώσου προέδρου. Συγκεκριμένα ανέφερε πως υπήρχε ο υψηλότερος στόχος της αποφυγής της αιματοχυσίας και της εσωτερικής σύγκρουσης και βάσει αυτού λειτούργησε ο Λουκασένκο.

Μάλιστα ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου εξέφρασε τις ευχαριστίες του Βλαντίμιρ Πούτιν και της Ρωσίας στον πρόεδρο της Λευκορωσίας για τις προσπάθειες που κατέβαλε ώστε να αποφευχθεί η κρίση.

«Είμαστε ευγνώμονες στον πρόεδρο της Λευκορωσίας για αυτές τις προσπάθειες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ανοικτό το ενδεχόμενο αλλαγής ηγεσίας στο υπουργείο Άμυνας

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξει αλλαγή στο υπουργείο Άμυνας με αποπομπή του Σεργκέι Σοϊγκού που θεωρείται ότι είναι μέσα στα ανταλλάγματα για την οπισθοχώρηση της Wagner, καθώς όπως είπε «δεν γνωρίζει εάν ο πρόεδρος Πούτιν εμπιστεύεται την ηγεσία του υπουργείου Άμυνας».

Ακόμα ο Πεσκόφ ανέφερε ότι η ποινική διαδιακασία εναντίον του επικεφαλής της Wagner θα αποσυρθεί και θα μεταβεί στη Λευκορωσία. Ωστόσο, δεν έγινε πιο σαφής σχετικά με το τι θα κάνει ο Πριγκόζιν στη χώρα.

Επίσης, όπως δήλωσε δεν γνωρίζει πού βρίσκεται ο επικεφαλής της Wagner αυτή τη στιγμή.

Ακόμα, όπως είπε δεν θα υπάρξει νέο διάγγελμα του Βλαντίμιρ Πούτιν και πως ο στρατιωτικός νόμος θα αποσυρθεί σύντομα.

Τέλος, είπε ότι οι εξελίξεις δεν θα επηρεάσουν την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», όπως αποκαλεί η Μόσχα, τον πόλεμο στην Ουκρανία και ανέφερε πως θα συνεχιστεί.

Sports in

Μπάλντοκ: Πίσω από μια επικείμενη μεταγραφή

O Παναθηναϊκός επιδιώκει να προσεγγίζει οτιδήποτε καλό υπάρχει στην αγορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024