Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία: Οι αντιδράσεις της διεθνούς κοινότητας για την ανταρσία της Wagner

Ρωσία: Οι αντιδράσεις της διεθνούς κοινότητας για την ανταρσία της Wagner

Σε αναβρασμό βρίσκεται η διεθνής κοινότητα με τις εξελίξεις στη Ρωσία

Σε αναβρασμό βρίσκεται η διεθνής κοινότητα με τις εξελίξεις στη Ρωσία κι ενώ όσο περνάει η ώρα οι αναφορές κάνουν λόγο για κλιμάκωση των συρράξεων μεταξύ των ρωσικών δυνάμεων και αυτών της ομάδας Wagner.

Έκκληση ενότητας από τον προκαθήμενο της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας

Ο προκαθήμενος της πανίσχυρης Ορθόδοξης Εκκλησίας κάλεσε σήμερα για την ανάγκη ενότητας, για την αντιμετώπιση της ένοπλης ανταρσίας από την εταιρεία μισθοφόρων Βάγκνερ.

Η ανακοίνωση του Πατριάρχη Κύριλλου ανέφερε:

«Οποιεσδήποτε προσπάθειες για την πρόκληση αναταραχής στη χώρα, είναι το μεγαλύτερο έγκλημα, για το οποίο, δεν υπάρχει δικαιολογία. Προσεύχομαι για την ειρηνική επίλυση της παρούσας κατάστασης και καλώ όσους πήραν τα όπλα και είναι έτοιμοι να τα χρησιμοποιήσουν κατά των αδελφών τους να έρθουν στα λογικά τους».

NATO: Η Ατλαντική Συμμαχία παρακολουθεί την κατάσταση στη Ρωσία

Το NATO «παρακολουθεί την κατάσταση» στη Ρωσία, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της Ατλαντικής Συμμαχίας μέσω email.

Η εκπρόσωπος Οάνα Λουνγκέσκου δεν σχολίασε περαιτέρω.

Σε επαφή ο Σ. Μισέλ με Ευρωπαίους ηγέτες και εταίρους της G7

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, βρίσκεται σε επαφή με τους ευρωπαίους ηγέτες και τους εταίρους της G7 μετά τις τελευταίες εξελίξεις στη Ρωσία.

Ειδικότερα, ο κ. Μισέλ ανέφερε με ανάρτησή του στο Twitter:

«Παρακολουθώντας στενά την κατάσταση στη Ρωσία καθώς εξελίσσεται. Είμαστε σε επαφή με τους ευρωπαίους ηγέτες και τους εταίρους της G7. Αυτό είναι ξεκάθαρα ένα εσωτερικό ρωσικό ζήτημα. Η υποστήριξή μας για την Ουκρανία και τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι είναι ακλόνητη».

Γερμανία: Το Βερολίνο παρακολουθεί στενά τα γεγονότα στη Ρωσία

Η κυβέρνηση του καγκελάριου της Γερμανίας Όλαφ Σολτς παρακολουθεί στενά την κατάσταση στη Ρωσία, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπός της.

«Παρακολουθούμε στενά τα γεγονότα στη Ρωσία», σημείωσε.

Οι Γερμανοί τουρίστες πρέπει να αποφύγουν τις μετακινήσεις τους προς το κέντρο της Μόσχας

Το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας προειδοποίησε σήμερα τους Γερμανούς τουρίστες να αποφύγουν την πόλη του Ροστόφ και τη γύρω περιοχή, όπως επίσης και τις μετακινήσεις τους, στο κέντρο της Μόσχας, μέχρι νεοτέρας, εξαιτίας των γεγονότων που διαδραματίζονται στη Ρωσία.

«Στη Μόσχα, πρέπει να αποφύγετε τις μετακινήσεις σε κρατικές και ειδικότερα, σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Πρέπει επίσης, να αποφεύγονται μετακινήσεις προς το κέντρο της πόλης, μέχρι νεοτέρας. Οι οδηγίες των ρωσικών αρχών ασφαλείας θα πρέπει να τηρούνται με κάθε τρόπο», ανέφερε μία ταξιδιωτική οδηγία που αναβαθμίστηκε επί τη βάσει των τελευταίων εξελίξεων.

Γαλλία: Ο Γάλλος πρόεδρος παρακολουθεί στενά την κατάσταση στη Ρωσία

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν παρακολουθεί στενά την κατάσταση στη Ρωσία, ανακοίνωσε σήμερα η γαλλική προεδρία.

«Παραμένουμε επικεντρωμένοι στην υποστήριξη στην Ουκρανία», προσθέτει το Μέγαρο των Ηλυσίων σε ανακοίνωσή του.

Ιταλία: Η Ρωσία βιώνει τις εσωτερικές συνέπειες από την εισβολή της στην Ουκρανία

Η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι ανέφερε σήμερα ότι η ανταρσία του Γεβγκένι Πριγκόζιν δείχνει ότι η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία γυρίζει μπούμερανγκ στο Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Η Μελόνι «παρακολουθεί στενά την εξέλιξη των γεγονότων στη Ρωσία, τα οποία δείχνουν πως η επιθετικότητά της Μόσχας κατά της Ουκρανίας προκαλεί αστάθεια στο εσωτερικό της Ρωσικής Ομοσπονδίας», ανέφερε σε μία ανακοίνωσή του το γραφείο της ιταλίδας πρωθυπουργού.

Βρετανία: Ο πρωθυπουργός Σούνακ καλεί όλα τα μέρη να επιδείξουν «υπευθυνότητα» και να «προστατέψουν τους αμάχους»

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ κάλεσε «όλα τα μέρη να επιδείξουν υπευθυνότητα και να προστατεύσουν τους αμάχους» εν μέσω της ένοπλης ανταρσίας από την μισθοφορική οργάνωση Wagner.

«Το πιο σημαντικό (…) για όλα τα μέρη είναι να επιδείξουν υπευθυνότητα και να προστατεύουν τους αμάχους», είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός στο BBC, δηλώνοντας ότι παρακολουθεί την κατάσταση «από κοντά» και θα συνομιλήσει με ορισμένους από τους συμμάχους του Ηνωμένου Βασιλείου κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ουκρανία: «Η αδυναμία της Ρωσίας είναι προφανής», δηλώνει ο Ζελένσκι

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα νωρίς το μεσημέρι ότι «η αδυναμία της Ρωσίας είναι προφανής» και ότι όσο περισσότερο η Μόσχα διατηρεί τα στρατεύματά της και τους μισθοφόρους της στην Ουκρανία, τόσο περισσότερο χάος θα προκαλείται στη Ρωσία.

«Η αδυναμία της Ρωσίας είναι προφανής. Απόλυτη αδυναμία», έγραψε ο Ζελένσκι, σχολιάζοντας τα όσα εξελίσσονται στη Ρωσία.

«Και όσο περισσότερο η Ρωσία διατηρεί τα στρατεύματά της και τους μισθοφόρους της στη γη μας, τόσο περισσότερο χάος, πόνο και προβλήματα θα έχει για την χώρα της αργότερα».

Πολωνία: Η Βαρσοβία παρακολουθεί την κατάσταση στη Ρωσία

Ο Πολωνός πρόεδρος είχε διαβουλεύσεις με τον πρωθυπουργό και το υπουργείο Άμυνας της Πολωνίας για την κατάσταση στη Ρωσία, όπως δήλωσε σήμερα ο ίδιος, προσθέτοντας ότι η Βαρσοβία παρακολουθεί την κατάσταση.

«Σε σχέση με την κατάσταση στη Ρωσία, σήμερα το πρωί είχαμε διαβουλεύσεις με τον πρωθυπουργό και το υπουργείο Άμυνας, όπως και με συμμάχους», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο Αντρέι Ντούντα.

«Η πορεία των γεγονότων πέραν των ανατολικών μας συνόρων παρακολουθείται σε συνεχή βάση», σημείωσε ο Πολωνός πρόεδρος.

Sports in

Μιλγουόκι Μπακς: Τα δεδομένα για Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ ενόψει του Game 6 (pic)

Τι συμβαίνει με την κατάσταση της υγείας των Γιάννη Αντετοκούνμπο και Ντέιμιαν Λίλαρντ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024