Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και οι δήμοι Άργους Ορεστικού και Εορδαίας
Για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών από την κακοκαιρία
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν, μετά τον δήμο Καστοριάς, και οι δήμοι Άργους Ορεστικού και Εορδαίας για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από έντονα καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν την περασμένη Παρασκευή 16 Ιουνίου.
Το καθεστώς έκτακτης ανάγκης θα ισχύει για έξι μήνες από την ημερομηνία εκδήλωσης των φαινομένων, δηλαδή έως και 18 Δεκεμβρίου 2023.
Κατολισθήσεις στην Καστοριά
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Καστοριάς, το αίτημα αναφερόταν στις βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών που προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές και ζημιές σε όλο το εύρος του δήμου, όπου δημιουργήθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα, με μεγάλες επιπτώσεις και στις αγροτικές καλλιέργειες όπου υπάρχει κίνδυνος να χαθεί η φετινή παραγωγή. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στην τοπική κοινότητα Κλεισούρας, όπου, μεταξύ άλλων, σημειώθηκαν και κατολισθήσεις.
- Η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της; Αυτές είναι οι χώρες της ΕΕ που χάνουν θέσεις εργασίας λόγω εξωτερικής ανάθεσης
- Βίντεο από το Ιράν και το ιατροδικαστικό κέντρο Καχριζάκ, δείχνουν δεκάδες έως εκατοντάδες πτώματα
- Η Κίνα εκτινάσσει την παραγωγή αερίου – Η «καραμπόλα» με το LNG
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Τραπεζικές απάτες με τη χρήση της ΑΙ
- Γερμανία και Ισραήλ επεκτείνουν το συμβόλαιο των Arrow 3 και υπογράφουν νέες συμφωνίες
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 12.01.2026]



