«Άρχισαν να πίνουν το νερό της θάλασσας» – Δραματικές οι συνθήκες στο πλοίο που βυθίστηκε στην Πύλο
Δημοσιογράφος της «La Repubblica» περιγράφει το δράμα των μεταναστών - «Χτύπησαν με σχοινιά κάποιους που ήθελαν να γυρίσουν πίσω»
Τις δραματικές συνθήκες που επικρατούσαν πάνω στο πλοίο που βυθίστηκε ανοιχτά της Πύλου παρασύροντας στο θάνατο 78 πρόσφυγες, περιγράφει η Ιταλίδα δημοσιογράφος, Αλεσάντρα Τσινίτι.
«Φοβόντουσαν πολύ, διότι δεν είχαν πια νερό να πιουν από μέρες και είχαν αρχίσει να πίνουν το νερό της θάλασσας. Είπαν ότι υπήρξαν έξι νεκροί πάνω στο σκάφος, νεκροί από δίψα, ανάμεσά τους και δυο παιδιά» είπε, μιλώντας στο Star, η δημοσιογράφος,
Σύμφωνα με μαρτυρίες μεταναστών, που επικαλέστηκε η δημοσιογράφος, το πλοίο έμεινε ακυβέρνητο, καθώς αυτός που ήξεραν για καπετάνιο του πλοίου κατέβασε μια σωσίβια λέμβο και απομακρύνθηκε, όταν η κατάσταση πια είχε γίνει πλέον έντονη. «Αυτή η πληροφορία δεν ξέρουμε αν έχει επιβεβαιωθεί» σιευκρινίζει η Τσινίτι.
Η δημοσιογράφος αποκάλυψε επίσης ότι, σύμφωνα με μαρτυρίες, μερικοί μετανάστες ζήτησαν να επιστρέψουν στη Λιβύη, καθώς φαινόταν από την αρχή ότι η μηχανή αυτού του ψαροκάικου είχε προβλήματα και φοβόντουσαν ότι δε θα έφταναν στην Ιταλία.
«Από ότι φαίνεται, οι διακινητές είπαν “όχι, όχι, συνεχίζουμε» . Σύμφωνα με μερικές μαρτυρίες, στην αρχή προσπάθησαν να χτυπήσουν με σχοινιά τους μετανάστες που ήθελαν να γυρίσουν πίσω» αποκάλυψε η Αλεσάντρα Τσινίτι.
Τις ίδιες δραματικές συνθήκες, τη φυγή του καπετάνιου και την ύπαρξη νεκρών πριν το πλοίο βυθιστεί ανέφερε στη μακροσκελή ανάρτησή της και η ακτιβίστρια Nawal Soufi, η οποία ήταν η πρώτη που επικοινώνησε με τους επιβάτες του πλοίου όπως αναφέρει το Alarm Phone.
- Ζάκυνθος: Ανείπωτη θλίψη για τον 2χρονο που κατασπαράχθηκε από το πίτμπουλ – «Η κόρη μου φώναξε και έτρεξα» λέει ο πατέρας
- Αγορά ακινήτων: Χειμερινά εξοχικά… σε χειμερία νάρκη
- «Το Γάλα» του Βασίλη Κατσικονούρη για 3η χρονιά στο θέατρο Σταθμός
- Νέοι ταξιδιωτικοί κανόνες προς την Ευρώπη – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
- ΣτΕ: «Φρένο» σε οικοδομικές άδειες χωρίς έγκριση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας
- Αρκάς: Μια καλημέρα στις επιλογές




