Σημίτης για Πάγκαλο: Ήταν ένα αυστηρός κριτής των πολιτικών εξελίξεων – Θα θυμόμαστε πάντα τη συμβολή του
Η δήλωση του Κώστα Σημίτη για τον θάνατο του Θεόδωρου Πάγκαλου
Με μία λιτή δήλωση αποχαίρετησε τον Θεόδωρο Πάγκαλο, που «έφυγε» σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών, ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης.
«Ο Θεόδωρος Πάγκαλος ήταν ένα αυστηρός κριτής των πολιτικών εξελίξεων με στόχο την επίτευξη μιας ολοκληρωμένης και ακριβούς εικόνας τους. Θα θυμόμαστε πάντα τη συμβολή του», δήλωσε ο κ. Σημίτης, στις κυβερνήσεις του οποίου υπήρξε υπουργός ο εκλιπών.
«Ο Σημίτης δεν μπορεί να με διαγράψει»
Οι σχέσεις των δύο πολιτικών δεν ήταν πάντα αρμονικές, μάλλον το αντίθετο.
Το 2001 ο Θεόδωρος Πάγκαλος εξαπέλυε σκληρή επίθεση εναντίον του Κώστα Σημίτη, τονίζοντας ότι ο τότε πρωθυπουργός δεν μπορεί να τον διαγράψει.
Όπως έλεγε για τον Κώστα Σημίτη, «δεν διαθέτει την απαιτούμενη πλειοψηφία στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ», ώστε να τον διαγράψει από το κόμμα.
Παράλληλα, υποστήριζε ότι το ΠΑΣΟΚ «περιθωριοποιείται» και οδεύει σταθερά προς το 20%.
«Η ιστορία μου με τον Κώστα Σημίτη είναι δεδομένη, μετά τη δεύτερη αποτυχία της συνεργασίας», δήλωνε ο Θεόδωρος Πάγκαλος τότε.
- Στρατιωτική θητεία: Από σήμερα σε εφαρμογή το νέο μοντέλο – Όλα όσα αλλάζουν
- Ζάκελι: «Η Ελλάδα είναι το φαβορί στον όμιλό μας»
- Θεσσαλονίκη: Έκρηξη από γκαζάκι τα ξημερώματα έξω από πολυκατοικία
- Oxford Economics: Πότε θα πάψει η Ελλάδα να είναι η πιο υπερχρεωμένη χώρα της ΕΕ;
- Ο Μισάνθρωπος: Η πικρή κωμωδία του Μολιέρου έρχεται στην Αθήνα
- H πλήρης ισότητα παραμένει 123 χρόνια μακριά






