Αναστάσιος Κανελλόπουλος: Γιατί αποσύρεται το ΕΑΝ από τις εκλογές
Ο Αναστάσιος Κανελλόπουλος εξηγεί σε ανακοίνωση του, τους λόγους που αποσύρεται το κόμμα του από τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.
Ο Αναστάσιος Κανελλόπουλος ανακοίνωσε ότι το κόμμα του οποίου ηγείται δεν θα κατέλθει στις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Ο ίδιος εξήγησε την απόφαση του αυτή αναφέροντας σε ανάρτηση του πως η πόλωση, ο κατακερματισμός του πατριωτικού χώρου και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει το κόμμα, «υπαγορεύει τη μη συμμετοχή του ΕΑΝ στις εκλογές της 25ης Ιουνίου».
Ακόμη, ο πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, σημειώνει ότι «κάθε ψηφοφόρος δικαιούται να ενεργήσει κατά συνείδηση». Συμπληρώνει δε πως «Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί, με στόχο την αποκατάσταση της δημοσκρατικής και συνταγματικής τάξης, την αναστύλωση των θεσμών, την πάταξη του εγκλήματος και την επαναφορά του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών.»
Η ανάρτηση του Αναστάσιου Κανελλόπουλου

«Η αναπότρεπτη πόλωση που θα υπάρξει μεταξύ των κοινοβουλευτικών κομμάτων, ο κατακερματισμός του πατριωτικού χώρου, καθώς και οι εγγενείς δυσκολίες του Κόμματος, υπαγορεύουν τη μη συμμετοχή του ΕΑΝ στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.
Ως εκ τούτου, κάθε ψηφοφόρος δικαιούται να ενεργήσει κατά συνείδηση. Διαβεβαιώνουμε όμως το Λαό ότι θα παραμείνουμε δίπλα του σε όλες τις κρίσιμες στιγμές που έπονται για την πατρίδα.
Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί, με στόχο την αποκατάσταση της δημοκρατικής και συνταγματικής τάξης, την αναστύλωση των θεσμών, την πάταξη του εγκλήματος και την επαναφορά του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών, έως και την οικονομική εξύψωση και ευημερία όλων των κοινωνικών τάξεων.
Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη και τη στήριξη».
- Σε λαϊκό προσκύνημα στο Εθνικό Στάδιο Βουκουρεστίου η σορός του Μιρτσέα Λουτσέσκου
- ΣΥΡΙΖΑ: Χωρίς απάντηση στο πρόβλημα ανταγωνιστικότητας τα κυβερνητικά μέτρα για τη βιομηχανία
- Παλλήνη: Συνεχίζεται το θρίλερ με τον θάνατο 49χρονου – Τα στοιχεία που προκαλούν ερωτήματα
- Ένα βήμα πριν την καταστροφή: Πώς ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν κατέληξε σε εκεχειρία με τον Τραμπ
- Στην Ισπανία ο ΠΑΟΚ – Μεγάλη «μάχη» με τη Μούρθια για την πρόκριση στους τελικούς του FIBA Europe Cup
- Οι «Άγγελοι του Τσάρλι» ξανασυναντιούνται – 50 χρόνια μετά, η κοινή μάχη με τον καρκίνο και ο φεμινισμός
- Ασυμβίβαστο μεταξύ της «κανονικότητας» της κυβέρνησης Μητσοτάκη και του «μένουμε Ευρώπη»
- Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου: Τρεις αποδεδειγμένοι τρόποι που το Μαστιχόνερο διευκολύνει την καθημερινότητα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/michael-heng-HXM4NOBOzXc-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442