Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Εκλογές 2023: Με το «ΕΑΝ» κατεβαίνει ο Αναστάσιος Κανελλόπουλος

Εκλογές 2023: Με το «ΕΑΝ» κατεβαίνει ο Αναστάσιος Κανελλόπουλος

Ο Αναστάσιος Κανελλόπουλος κατέθεσε στον Άρειο Πάγο το σήμα και το όνομα του κόμματός ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου.

Χωριστούς δρόμους φαίνεται πως τραβούν τελικά ο Αναστάσιος Κανελλόπουλος και ο Ηλίας Κασιδιάρης, καθώς ο πρώτος δεν θα είναι πρόεδρος του κόμματος «Έλληνες», αλλά θα κατέβει στις εκλογές 2023 με τον δικό του πολιτικό συνασπισμό το κόμμα «ΕΑΝ»,

Ο Αναστάσιος Κανελλόπουλος κατέθεσε στον Άρειο Πάγο το σήμα και το όνομα του κόμματός ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου.

Κάτι αντίστοιχο είχε κάνει το πρωί της Τετάρτης και ο Ηλίας Κασιδιάρης ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος με το κόμμα του «Έλληνες» μέσα από τις φυλακές Δομοκού όπου κρατείται καθώς έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών και 6 μηνών για τη διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή».

Σήμερα Τετάρτη, 26 Απριλίου, είναι η τελευταία ημέρα όπου τα κόμματα που θέλουν να κατέβουν στις εκλογές υποχρεούνται με γραπτή δήλωση να δηλώσουν το όνομα και το έμβλημά τους. Ο φάκελος επιδίδεται προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και στη συνέχεια όλα τα ονόματα των κόμματων και το έμβλημά τους αναρτώνται στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών.

Κρίσιμη ημερομηνία η 5η Μαΐου

Στη συνέχεια έως τις 5 Μαΐου, γίνεται η ανακήρυξη από τον Άρειο Πάγο των υποψήφιων συνδυασμών των κομμάτων και θα γίνει γνωστό ποιοι υποψήφιοι θα πάρουν μέρος στις εκλογές. Τότε, θα δοθεί και η τελική απάντηση για το κόμμα Κασιδιάρη κι αν τελικά θα πάρει έγκριση ή θα υπάρξει «μπλόκο».

Πάντως δεν αποκλείεται αυτή η «αυτόνομη» πορεία Κασιδιάρη και Κανελλόπουλου να είναι ένα «κόλπο» ώστε να παρακαμφθεί πιθανό μπλόκο του Αρείου Πάγου στους «Έλληνες».

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν έχει τελειώσει τίποτα, έχει γίνει η μισή δουλειά»

Απόλυτα ψύχραιμος ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μετά τον θρίαμβο του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024