Αρχή για ξέπλυμα μαύρου χρήματος: Έρευνα για Ρώσους ολιγάρχες στην Ελλάδα
Η έρευνα σχετίζεται με τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την δέσμευση περιουσιακών στοιχείων προσώπων που σχετίζονται με τον Βλαντίμιρ Πούτιν μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Στο μικροσκόπιο της «Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες» βρίσκονται επιφανείς Ρώσοι επιχειρηματίες καθώς και 15 Ρώσοι στρατιωτικοί.
Η έρευνα σχετίζεται με τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την δέσμευση περιουσιακών στοιχείων προσώπων που σχετίζονται με τον Βλαντίμιρ Πούτιν μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Οι έρευνες
Σύμφωνα με πληροφορίες αυτό που εξετάζεται είναι αν τα συγκεκριμένα πρόσωπα έχουν παρουσία στην Ελλάδα μέσω φανερών ή κρυφών οικονομικών δραστηριοτήτων χωρίς ωστόσο για την ώρα να υπάρχουν κάποια ευρήματα.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ανάμεσα στους Ρώσους ολιγάρχες που ερευνά η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος είναι και ο γνωστός επιχειρηματίας Ρομάν Αμπράμοβιτς.
- Χιλή: Κόλαση φωτιάς με περισσότερους από 20.000 ανθρώπους να έχουν απομακρυνθεί
- Μήπως ο σύγχρονος κόσμος φτιάχτηκε με αίμα δούλων και εργατών;
- Αιματηρό επεισόδιο στη Θεσσαλονίκη με έναν τραυματία
- Άρης: Δύσκολη αποστολή στη Λάρισα για την ομάδα του Χιμένεθ
- Αιτωλοακαρνανία: Στον εισαγγελέα ο καθ΄ ομολογίαν δράστης της δολοφονίας του 50χρονου
- Διαδηλώσεις στο Ιράν: Τουλάχιστον 5.000 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, λέει ιρανός αξιωματούχος

