Τέμπη: Μήνυση τραυματία καταλογίζει ποινικές ευθύνες στο υπουργείο Μεταφορών
Κατατέθηκε μήνυση κατά παντός υπευθύνου που αγγίζει ακόμα και ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων για την τραγωδία στα Τέμπη
Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου που αγγίζει ακόμα και ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων για την τραγωδία στα Τέμπη κατέθεσαν σήμερα, Παρασκευή, οι δικηγόροι Θεόδωρος Μαντάς και Λουκάς Αποστολίδης οι οποίοι εκπροσωπούν μια από τις πολλές τραυματίες του σιδηροδρομικού δυστυχήματος.
Η μηνυτήρια αναφορά κατατέθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών με την επιφύλαξη να δηλώσουν και παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας στο πλαίσιο της κυρίας ανακριτής που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Με την μηνυτήρια αναφορά ζητούν, όπως επισημαίνουν, «την πλήρη διερεύνηση σε σχέση με την τέλεση πληθώρας ποινικών αδικημάτων, τελεσθέντων εξ οιουδήποτε υπαιτίου, φυσικού ή ηθικού αυτουργού και συμμετόχου, με πράξεις ή δια παραλείψεως ανεξαρτήτως της θέσεως τους, είτε στην ιεραρχία των διοικήσεων του τριχοτομημένου ΟΣΕ, είτε στα πολιτικά πρόσωπα που έχουν την ευθύνη και την εποπτεία του, αφενός σε βάρος της εντολέως μας και αφετέρου εις βάρος των επιβατών του μοιραίου τραίνου “Intercity 62”».
Με την κίνηση αυτή όπως εκτιμάται ενδεχομένως να ανοίξει και ο δρόμος να σταλεί ο φάκελος στη Βουλή που έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών αδικημάτων πολιτικών προσώπων.
- Το «αθώο λάθος» ενός αξιωματικού που πρόδωσε την απόρρητη θέση του αεροπλανοφόρου «Σαρλ ντε Γκωλ» στη Μεσόγειο
- Σκαριόλο: «Στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό αδικηθήκαμε με καθοριστικό τρόπο»
- Εξελίξεις στην υπόθεση ξυλοδαρμού στη Βέροια – «Το κινητό της 24χρονης ίσως δείξει τους δράστες»
- Ντόρσεϊ: «Έχουμε παίξει 7 ματς σε 14 ημέρες – Παίρνω κάθε ευκαιρία που μου δίνεται»
- Κώστας Κοσμίδης: Και δεύτερη ΕΔΕ για τον θάνατο του μοντέρ του Mega
- Ολέθριο kiss cam: «Με κορόιδεψε, με κατέστρεψε» λέει η γυναίκα του σκανδάλου των Coldplay



