Σεισμός στην Τουρκία: Τσουνάμι σε δύο περιοχές της Αμμοχώστου
Η έντονη μετασεισμική δραστηριότητα συνεχίζεται.
Μικρά τσουνάμι σε δύο περιοχές της Τουρκίας, αλλά και στην Αμμόχωστο, προκάλεσε ο ισχυρός σεισμός που σημειώθηκε ξημερώματα Δευτέρας σε Τουρκία και Συρία.
Ο σεισμός των 7,8 Ρίχτερ έγινε αισθητός στην Κωνσταντινούπολη, αλλά και σε πόλεις της Τουρκίας, της Συρίας και του Λιβάνου. Στο μικρό τσουνάμι στην Αμμόχωστο που ακολούθησε την ισχυρή σεισμική δόνηση, αναφέρθηκε ο Διευθυντής του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης της Κύπρου, μιλώντας σε κυπριακό Μέσο Ενημέρωσης.
Ο Χριστόδουλος Χατζηγεωργίου, σύμφωνα με το sigmalive, είπε ότι εάν σημειωνόταν υποθαλάσσια κατολίσθηση, θα προκαλούσε καταστροφικό τσουνάμι που θα επηρέαζε την Κύπρο άμεσα.
O Διευθυντής του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης της Κύπρου ανέφερε ότι στις τρεις και 17 καταγράφηκε ο πρώτος σεισμός στην Τουρκία κοντά στα σύνορα με τη Συρία, μεγέθους 7,8 Ρίχτερ. Είπε επίσης στις τρεις και 28 καταγράφηκε ισχυρός μετασεισμός 6,7 βαθμών και στη συνέχεια τουλάχιστον 6 μετασεισμοί πάνω από 5 Ρίχτερ.
Τόνισε, τέλος, ότι η έντονη μετασεισμική δραστηριότητα συνεχίζεται.
- Η Disney επενδύει 1 δισ. στην OpenAI και ανοίγει το «θησαυροφυλάκιο» χαρακτήρων στο Sora
- Συναγερμός στο Χαμόγελο του Παιδιού – Εξαφανίστηκε 13χρονος από χώρο φιλοξενίας στα Πετράλωνα
- Φαρίντ: «Είμαι χαρούμενος που ο Παναθηναϊκός με πίστεψε» (vid)
- Χριστούγεννα: Πότε σταματούν τα μαθήματα και κλείνουν τα σχολεία
- Νέα στοιχεία για το φονικό στα Βορίζια στη διάθεση των Αρχών – Αίτημα για 4 νέους μάρτυρες
- Με αυτογκόλ του Μουκουντί η Σαμσουνσπόρ ανοίγει το σκορ κόντρα στην ΑΕΚ! (vid)



