Ισραήλ: «Υπάρχει αριθμός σχεδίων» για ενδεχόμενη επίθεση στο Ιράν
Ο στρατός του Ισραήλ, σύμφωνα με τον απερχόμενο αρχηγό του, είναι ικανός «να επιτεθεί στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν», και γι' αυτόν τον σκοπό «υπάρχει αριθμός σχεδίων».
Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ έχουν προετοιμαστεί επαρκώς για το ενδεχόμενο να διαταχθούν να επιτεθούν στο Ιράν, δήλωσε ο απερχόμενος επικεφαλής τους υποστράτηγος Αβίβ Κοχαβί (στη φωτογραφία αρχείου από AP, επάνω, απογείωση ισραηλινού μαχητικού από βάση στην έρημο Νεγκέβ).
«Στρατό ικανό να επιτεθεί»
Παραδίδει – είπε – στον εισερχόμενο αρχηγό του ισραηλινού γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας, τον υποστράτηγο των αλεξιπτωτιστών Χερτσί Χαλεβί, «στρατό ικανό να επιτεθεί στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν».
«Υπάρχει αριθμός σχεδίων και θα μεγαλώνει μόνο, τα επόμενα χρόνια», δήλωσε ο υποστράτηγος Κοχαβί στον ynet, τον ιστότοπο της εφημερίδας Γεντότ Αχαρονότ («Τελευταία Νέα»), χθες Παρασκευή.
Ο Αβίβ Κοχαβί αποστρατεύεται μεθαύριο Δευτέρα, την ημέρα που ολοκληρώνει την τετραετή θητεία του στο αξίωμα. Συνολικά, υπηρέτησε στον ισραηλινό στρατό σχεδόν σαράντα χρόνια.
Και χωρίς τις ΗΠΑ
Σε άλλη συνέντευξή του, στον ειδησεογραφικό ιστότοπο Walla, ο απερχόμενος επικεφαλής του Τσαχάλ (ακρώνυμο των ισραηλινών ένοπλων δυνάμεων στα εβραϊκά) επανέλαβε πως «ο στρατός είναι έτοιμος να εκτελέσει την αποστολή του την ημέρα που θα δοθεί η διαταγή».
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο οι ΗΠΑ να μην υποστηρίξουν το εγχείρημα, ο υποστράτηγος Κοχαβί επέμεινε: «το Ισραήλ πρέπει να είναι σε θέση να εκτελέσει αυτή την αποστολή ακόμη και μόνο του», όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.
«Σε 2-3 χρόνια»
Ο απερχόμενος υπουργός Αμυνας του Ισραήλ Μπένι Γκαντς είχε πρόσφατα δηλώσει, σε μια ασυνήθιστη δημόσια τοποθέτηση για… πολεμική σύρραξη με χρονικό ορίζοντα, ότι η χώρα του δεν αποκλείεται να εξαπολύσει επιθέσεις σε πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν σε 2-3 χρόνια.
- Η διπλή ζωή της «Ketamine Queen»: Τι αποκαλύπτει το BBC για την Τζασβίν Σάνγκα και τον θάνατο του Μάθιου Πέρι
- Ρουμανία: Σοκαριστικό τροχαίο – Οδηγός αυτοκινήτου έχασε τον έλεγχο και «απογειώθηκε»
- Ολυμπιακός: Χωρίς εκπλήξεις στην Αστάνα – Η αποστολή για το ματς με την Καϊράτ (pic)
- Κρήτη: Τι εξετάζουν οι Αρχές για την τραγωδία με τους 18 μετανάστες, μεταξύ των οποίων και παιδιά
- Μητσοτάκης: Μαστίγιο και καρότο στους αγρότες – «Ακραίες μορφές διαμαρτυρίας» τα μπλόκα, χρήματα με το σταγονόμετρο
- «Θρύλος» Λιονέλ Μέσι: Έφτασε τους 48 τίτλους στην καριέρα του (pic)







