
Περού: Πολύνεκρες συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας – Νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας
Αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στον απόηχο της καθαίρεσης του προέδρου Πέδρο Καστίγιο και της επακόλουθης σύλληψης και προφυλάκισής του
Η περουβιανή κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα την επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 8 το βράδυ μέχρι τις 4 τα ξημερώματα στην περιφέρεια Πούνο (νότια), όπου χθες Δευτέρα τουλάχιστον 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών.
Το μέτρο θα έχει ισχύ τριών ημερών
Το μέτρο θα έχει ισχύ τριών ημερών, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός του Περού Αλμπέρτο Οταρόλα.
Η περιοχή του αεροδρομίου της πόλης Χουλιάκα, στην περιφέρεια Πούνο, έχει μετατραπεί τις τελευταίες ημέρες σε επίκεντρο των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων που ξέσπασαν μετά την καθαίρεση του προέδρου Πέδρο Καστίγιο και την επακόλουθη σύλληψη και προφυλάκισή του, στις αρχές Δεκεμβρίου.
Χιλιάδες υποστηρικτές του βγήκαν στους δρόμους, ζητώντας την παραίτηση της νέας προέδρου, της Ντίνα Μπολουάρτε, τη διάλυση του Κογκρέσου, την αλλαγή του Συντάγματος και την απελευθέρωση του Καστίγιο.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
- ΗΠΑ: Σφοδρές αντιδράσεις για το «παραλήρημα» του Τραμπ – «Αντισταθείτε στην τρέλα του»
- Σπάθας: «Οι λεπτομέρειες στο γκολ του Γιαζίτσι που ακυρώθηκε» (vid)
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: «Θεσμική σκευωρία»
- Βρετανοί νέοι και άνεργοι ψάχνουν λύση στον στρατό
- Γιατί οι πλούσιοι Κινέζοι αναζητούν πολυτελείς κατοικίες στη Ζιμπάμπουε
- Γιορτή σήμερα 6 Απριλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Μεγάλη Δευτέρα και Εορτολόγιο




