
Ουκρανία: Στα χέρια των Ρώσων η Σολεντάρ, λέει το Λονδίνο – «Κρατάμε ακόμα» απαντά ο Ζελένσκι
Η Ρωσία πιθανότατα κατέχει τον έλεγχο του μεγαλύτερου μέρους της πόλης Σολεντάρ στην ανατολική Ουκρανία - «Κρατάμε ακόμα» υποστηρίζει ο Ζελένσκι
Οι δυνάμεις της Ρωσίας και της Wagner ελέγχουν πιθανόν το μεγαλύτερο μέρος της μικρής πόλης Σολεντάρ στην ανατολική Ουκρανία έπειτα από τακτικές προωθήσεις τους τις τέσσερις τελευταίες ημέρες, ανακοίνωσε σήμερα το βρετανικό υπουργείο Άμυνας, επικαιροποιώντας τις πληροφορίες από τις υπηρεσίες του.
Αξιωματούχοι στο Κίεβο έχουν δηλώσει πως η Μόσχα ενίσχυσε την επίθεσή της στο Σολεντάρ, στη βιομηχανική περιφέρεια του Ντονμπάς, υποχρεώνοντας τα ουκρανικά στρατεύματα να απωθήσουν κύματα επιθέσεων από τη μισθοφορική πολιτοφυλακή της Wagner γύρω από την πόλη αυτή και τα γειτονικά μέτωπα.
Το Σολεντάρ απέχει λίγα μίλια από το Μπαχμούτ, όπου στρατεύματα και των δύο πλευρών έχουν υποστεί βαριές απώλειες σε μάχες χαρακωμάτων, οι οποίες ήταν από τις πιο σφοδρές που έχουν σημειωθεί αφότου η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία πριν από σχεδόν 11 μήνες.
«Ο ρωσικός άξονας στο Σολεντάρ είναι πιθανότατα μια προσπάθεια να αποκλειστεί το Μπαχμούτ από βορρά και να κοπούν οι ουκρανικές γραμμές επικοινωνίας» πρόσθεσε το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.
Ζελένσκι: «Κρατάμε ακόμα»
Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, από την πλευρά του, στο μήνυμά του προς τον ουκρανικό λαό το βράδυ της Δευτέρας, υποστήριξε ότι το Μπαχμούτ και η Σολεντάρ «κρατούν γερά» παρά τις εκτεταμένες καταστροφές.
«Τα πάντα έχουν καταστραφεί ολοσχερώς, δεν υπάρχει σχεδόν ζωή. Χιλιάδες άνθρωποι έχουν χαθεί: όλο το έδαφος κοντά στη Σολεντάρ είναι καλυμμένο με τα πτώματα των κατακτητών. Έτσι μοιάζει η τρέλα» επεσήμανε.
- Με τη συνήθη δικαιολογία περί «σεβασμού στην Δικαιοσύνη» – δεν – απάντησε ο Μαρινάκης στις αποκαλύψεις του in για Τζαβέλλα
- Βαρουφάκης: Αρνήθηκε επίσης τη συμμετοχή του στο ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΪ – Ιστορικά γεγονότα πλαστογραφούνται
- Μεθάνιο: «Κλείστε τις τρύπες στα δίκτυα αερίου» λέει ο Οργανισμός Ενέργειας εν μέσω ενεργειακής κρίσης
- Ιόνια Οδός: Κλείνει λωρίδα έως τον Σεπτέμβριο στο ρεύμα προς Αντίρριο – Πώς θα διεξάγεται η κυκλοφορία
- Ο Χάρισον Φορντ, το Star Wars κι ένα limited edition ουίσκι
- Τσουκαλάς: Η ΝΔ αντιγράφει το εργασιακό μοντέλο της Βουλγαρίας





