Νοσοκομείο Σωτηρία: Συμφωνία υπ. Υγείας με ΤΑΙΠΕΔ για ίδρυση Κέντρου Ακτινοθεραπείας
Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας πρόκειται για έργο, ύψους 40 εκατ. ευρώ, που θα καλύψει άμεσες ανάγκες υγείας ασθενών με καρκίνο
Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε την υπογραφή της συμφωνίας με το ΤΑΙΠΕΔ για την Ίδρυση Κέντρου Ακτινοθεραπείας στο Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία». Σύμφωνα με το υπ. Υγείας πρόκειται για τη «δημιουργία ενός σύγχρονου Κέντρου Ακτινοθεραπείας, το οποίο θα ενισχύσει το δίκτυο των 18 δημόσιων νοσοκομείων που διαθέτουν Τμήματα Ακτινοθεραπείας».
Η ανακοίνωση του υπουργείου
Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα υπέγραψαν με τον εντεταλμένο Σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ Παναγιώτη Σταμπουλίδη και τον Διοικητή της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Παναγιώτη Στάθη, σύμβαση για την Ίδρυση Κέντρου Ακτινοθεραπείας στο Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «H Σωτηρία».
Το έργο, ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ, εντάσσεται στις επενδύσεις του Άξονα 3.3: «Ενίσχυση της προσβασιμότητας, της αποτελεσματικότητας και της ποιότητας του συστήματος υγείας», του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0».
Πρόκειται για τη δημιουργία ενός σύγχρονου Κέντρου Ακτινοθεραπείας, το οποίο θα ενισχύσει το δίκτυο των 18 δημόσιων νοσοκομείων (ΕΣΥ, Πανεπιστημιακά και Στρατιωτικά) που διαθέτουν Τμήματα Ακτινοθεραπείας.
Το έργο θα καλύψει άμεσες ανάγκες υγείας ασθενών με καρκίνο (όχι μόνο των ασθενών του «Η Σωτηρία» αλλά και γενικότερα), παρέχοντας υπηρεσίες υγείας καλύτερης ποιότητας και μειωμένο χρόνο αναμονής για την ακτινοθεραπεία.
Επιπλέον δημιουργείται νέο Τμήμα Χημειοθεραπείας, συμπληρωματικό του Κέντρου Ακτινοθεραπείας, το οποίο θα συμβάλλει στην επίτευξη του καινοτόμου στόχου δημιουργίας ενός ενιαίου τομέα χορήγησης ακτινοθεραπείας και την δημιουργία ενιαίων προτύπων για τη χορήγηση θεραπείας σε ασθενείς με καρκίνο.
- Η Νέα Υόρκη έχει πλέον το δικό της «Τείχος των Δακρύων» με τα ονόματα 18.457 παιδιών που σκοτώθηκαν στη Γάζα
- Γιατί η ξεκούραση έχει γίνει τόσο δύσκολη σήμερα;
- «Σαγιονάρα» στον πασιφισμό – Ο θρίαμβος Τακαΐτσι, η Ιαπωνία του μιλιταρισμού και το μήνυμα στην Κίνα
- Το δίκτυο εξουσίας και οι ρόλοι των γυναικών στον αποκρουστικό κόσμο του Έπσταϊν
- Η Χάλι Μπέρι δηλώνει λυπημένη που δεν εμφανίζεται στο «Avengers: Doomsday»
- Η τεχνητή νοημοσύνη πήρε το νυστέρι – Αποτυχημένες επεμβάσεις και λανθασμένα αναγνωρισμένα μέρη του σώματος





