Απάτη: Άρπαζαν χρήματα από λογαριασμούς πολιτών μέσω e-banking – Τέσσερις συλλήψεις
Τι αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ. για τη νέα απάτη.
Για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος μεγάλης αξίας, απάτης με υπολογιστές και πλαστογραφία συνελήφθησαν με εντάλματα την Πέμπτη ένας 51χρονος αλλοδαπός και τρεις Έλληνες ηλικίας 48, 50 και 48 ετών.
Οι συλλήψεις έγιναν σε Νίκαια, Πέραμα και Περιστέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.
Τέσσερις οι συλληφθέντες
Όπως γνωστοποίησε η ΕΛΑΣ, οι 4 άντρες συνελήφθησαν μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, που σχεδιάστηκε κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και πολυήμερης έρευνας.
Οι συλληφθέντες φέρονται ότι τουλάχιστον από το 2020 εντάχθηκαν και συμμετείχαν ως μέλη σε επιχειρησιακά δομημένη με διαρκή εγκληματική δράση οργάνωση, έχοντας διακριτούς ρόλους και προβαίνοντας στις αξιόποινες πράξεις, για τις οποίες κατηγορούνται.
Πιο συγκεκριμένα, τα μέλη της οργάνωσης, αφού αποκτούσαν πρόσβαση στην ηλεκτρονική διαδικτυακή διαχείριση των τραπεζικών λογαριασμών (e-banking) χρηστών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, πραγματοποιούσαν μεταφορές χρηματικών ποσών από λογαριασμούς των θυμάτων σε λογαριασμούς μελών της οργάνωσης και εν συνεχεία σε εταιρείες που διαχειρίζονταν μέλη της, με σκοπό την περαιτέρω νομιμοποίηση των παραπάνω εσόδων.
Το συνολικό χρηματικό όφελος που αποκόμισαν από την εγκληματική τους δράσης υπολογίζεται τουλάχιστον στο χρηματικό ποσό των 124.000 ευρώ.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
- Greek Labor Union Chief Probed Over Alleged €73M Embezzlement
- Ο Άρης και οι πιθανότητες για την 5άδα – Το πρόγραμμα ως το φινάλε της κανονικής περιόδου (pics)
- Το Παλάτι «καίει» τον Άντριου: «Βαθιά ανήσυχοι» οι Γουίλιαμ και Κέιτ για το σκάνδαλο Έπσταϊν
- Καλλιθέα: Βίντεο ντοκουμέντο από τη μεταφορά του παιδιού που έπεσε στο σιντριβάνι – Οι πρώτες εικόνες μετά το ατύχημα
- Σήμερα έχω ραντεβού με τον «Πούτιν» -Οι διάλογοι που πρόδωσαν το κύκλωμα με τα λαθραία τσιγάρα
- Η Ζέτα Μακρυπούλια είναι η νέα «Τζένη Τζένη» στη σκηνή του Νίκου Καραθάνου

