
Βραβεία Νόμπελ: «Μπλόκο» στους πρέσβεις Ρωσίας και Λευκορωσίας
Οι πρέσβεις Ρωσίας και Λευκορωσίας «πληρώνουν» την εισβολή στην Ουκρανία.
Οι πρέσβεις συνήθως προσκαλούνται στην τελετή απονομής των βραβείων Νόμπελ, αλλά το Ίδρυμα επέλεξε να αποκλείσει τους εκπροσώπους της Ρωσίας και της Λευκορωσίας φέτος.
«Λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, το Ίδρυμα επέλεξε να μην προσκαλέσει τους πρεσβευτές της Ρωσίας και της Λευκορωσίας στην τελετή απονομής των βραβείων Νόμπελ στη Στοκχόλμη», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Ίδρυμα Νόμπελ.
- Διαβάστε επίσης: Ο Πούτιν τα… βρήκε σκούρα και αλλάζει στρατηγική – Τα τρία «αγκάθια» για τον στρατηγό «Αρμαγεδδών»
Ποιος θα πάρει το Νόμπελ Ειρήνης
Και – σε ένα ακόμη μεγαλύτερο πλήγμα για τις δύο χώρες – το Νόμπελ Ειρήνης απονέμεται σε τρεις νικητές που έχουν κάνει εκστρατεία κατά των κυβερνήσεων της Ρωσίας και της Λευκορωσίας.
Το βραβείο απονέμεται από κοινού στην ουκρανική οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα Civil Liberties, στη ρωσική ομάδα για τα ανθρώπινα δικαιώματα Memorial και στον βετεράνο Λευκορώσο ακτιβιστή Αλές Μπιαλιάτσκι, ο οποίος κρατείται στη φυλακή χωρίς δίκη.
Η τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί στις 10 Δεκεμβρίου.
- Μεταγραφικός «πόλεμος» Ίντερ – Μπαρτσελόνα για τον Μπαστόνι
- Ανακούφιση στην Ευρώπη για την ήττα Όρμπαν – Συγχαρητήρια μηνύματα στον Πέτερ Μαγιάρ
- Με μποφόρ και βροχές η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα
- Ουγγαρία: Πανηγυρισμοί στη Βουδαπέστη για την πτώση Όρμπαν
- Ο νέος «Μπολτ» γεννήθηκε: Ο Γκουτ-Γκουτ σπάει τα χρονόμετρα και γράφει ιστορία στα 200 μέτρα
- Τι νέο σηματοδοτεί η 30η Απριλίου για τον προϋπολογισμό – Ανατροπές για ανάπτυξη και πληθωρισμό


