De minimis: Ξεκινούν οι αιτήσεις για τους οστρακοκαλλιεργητές – Τα ποσά
Το συνολικό ύψος της πίστωσης ανέρχεται σε 2.754.126 ευρώ για το 2022
Προθεσμία ένα μήνα έχουν οι δικαιούχοι οστρακοκαλλιεργητές να υποβάλουν αίτημα χορήγηση ενίσχυσης ήσσονος σημασίας (de minimis).
Το συνολικό ύψος της πίστωσης ανέρχεται σε 2.754.126 ευρώ για το 2022, ενώ το ύψος της ενίσχυσης ανά δικαιούχο (ενιαία επιχείρηση) καθορίζεται ως το κατ’ αποκοπή ποσό των 672 ευρώ ανά στρέμμα μισθωμένης θαλάσσιας έκτασης για οστρακοκαλλιέργεια.
Διαβάστε επίσης: ΟΠΕΚΕΠΕ: Τι αλλάζει στις ενισχύσεις de minimis των οστρακοκαλλιεργητών
Σύμφωνα με την πρόσκληση, η οποία δημοσιεύτηκε στη διαύγεια καλούνται οι οστρακοκαλλιεργητές (φυσικά η νομικά πρόσωπα) όλης της επικράτειας, κατόχους μονάδων που λειτουργούν νόμιμα και είχαν παραγωγική δραστηριότητα κατά το έτος 2020, να υποβάλουν το σχετικό αίτημα προκειμένου να επιλεγούν οι δυνητικοίδικαιούχοι.
Δικαιούχοι – Κριτήρια επιλεξιμότητας
Δικαιούχοι της κρατικής ενίσχυσης είναι οι οστρακοκαλλιεργητές (φυσικά η νομικά πρόσωπα) όλης της επικράτειας που λειτουργούν νόμιμα (έχουν άδεια λειτουργίας από το έτος 2020 έως και τη δημοσίευση της ΚΥΑ), υπέβαλαν μέχρι και 31.01.2022 δήλωση παραγωγής για το 2020 στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Παρακολούθησης Αλιείας (ΟΣΠΑ) και είχαν παραγωγική δραστηριότητακατά το ίδιο έτος.
Δεν δικαιούνται ενίσχυση οι οστρακοκαλλιεργητές που υπέβαλαν μηδενική δήλωση παραγωγής για το έτος 2020, με εξαίρεση τις περιπτώσεις που η μηδενική παραγωγή συνοδεύεται από την υποβολή παραστατικών λειτουργικών εξόδων. Οι ενδιαφερόμενοι που δεν έχουν υποβάλει τα στοιχεία λειτουργικών εξόδων στο ΟΣΠΑ, υποβάλλουν τα αντίστοιχα παραστατικά με την αίτησή τους.
Δείτε αναλυτικά την πρόσκληση ΕΔΩ
- Αντίο Τουβαλού: Η πρώτη χώρα που εκκενώνεται λόγω κλιματικής αλλαγής
- Φινλανδία: Έφηβος έβαλε φωτιά στο γήπεδο της ομάδας του μετά τον υποβιβασμό της! (vid)
- Το υπόμνημα που κατάθεσε ο «κουμπάρος» εξ’ αποστάσεως του Μητσοτάκη, Φραπές στην εξεταστική που πήγε για να μην απαντήσει
- Δεκαοκτώ παιδιά σε 11 οικογένειες έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα με το σπέρμα του Δανού δότη
- Ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης τίμησε όσους στάθηκαν δίπλα σε εκείνους που τους χρειάζονταν
- Αλεξάντρ Σολζενίτσιν: Ένας κόσμος στο περιθώριο της χώρας, στο περιθώριο της Ιστορίας



