Ιταλία: Ο Ντράγκι έδωσε το «χρυσό καμπανάκι» στη Μελόνι – Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης – παραλαβής
Ο τέως και η νυν πρωθυπουργός της Ιταλίας συζήτησαν για μια ώρα και είκοσι πέντε λεπτά.
Πραγματοποιήθηκε, πριν από λίγο, στο κυβερνητικό μέγαρο Παλάτσο Κίτζι η προγραμματισμένη τελετή παράδοσης – παραλαβής της πρωθυπουργίας στην Ιταλία. Όπως συμβαίνει με κάθε αλλαγή κυβέρνησης – και αυτή την φορά – ο απερχόμενος πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι έδωσε το παραδοσιακό «χρυσό καμπανάκι» στη νέα Ιταλίδα πρωθυπουργό, Τζόρτζια Μελόνι.
Μόλις ανέβηκε τις σκάλες του κυβερνητικού μεγάρου και συνάντησε τον Ντράγκι, η Ιταλίδα πολιτικός του έσφιξε το χέρι και τού είπε «είναι, οπωσδήποτε, μια στιγμή συγκινησιακά φορτισμένη». Ο απερχόμενος επικεφαλής της κυβέρνησης και η νέα πρωθυπουργός, είχαν αναλυτική συνομιλία διάρκειας μιας ώρας και είκοσι πέντε λεπτών.
«Με αίσθημα ευθύνης και περηφάνεια»
«Αυτή η κυβερνητική ομάδα θα υπηρετήσει τη χώρα με αίσθημα ευθύνης και περηφάνεια. Τώρα αφιερωνόμαστε όλοι στην δουλειά», ανέφερε σε ανάρτησή της στο Τwitter η κυρία Μελόνι.
Παράλληλα, απάντησε σε μήνυμα της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, τονίζοντας: «Πολλές ευχαριστίες, κυρία Πρόεδρε. Επιθυμούμε και είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε για να ενισχύσουμε την ανθεκτικότητα της ΕΕ ενώπιον των κοινών προκλήσεων».
Απευθυνόμενη, δε, πάντα μέσω Twitter, στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, η Μελόνι προσέθεσε: «Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, με τα 27 ευρωπαϊκά έθνη, τα οποία συνεργάζονται με στόχο μια καλύτερη Ευρώπη και συνυπάρχουν υπέρ της ελευθερίας και της Δημοκρατίας».
Στις 12.30, τοπική ώρα, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της νέας ιταλικής κυβέρνησης, με πρωθυπουργό την Τζόρτζια Μελόνι.
Ο Μάριο Ντράγκι ηγήθηκε της Ιταλίας επί είκοσι μήνες. Σήμερα βγήκε πεζός από το κυβερνητικό μέγαρο Παλάτσο Κίτζι, αφού χειροκροτήθηκε θερμά από όλους τους υπαλλήλους.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Πατήσια: Στο νοσοκομείο μαθήτρια που τραυματίστηκε στο κεφάλι όταν έπεσε πάνω της πινακίδα φαρμακείου
- Πώς η Ευρώπη μπορεί να βρει τη δύναμή της το 2026 απέναντι στον Τραμπ
- Η μακρά ιστορία των επιχειρήσεων των ΗΠΑ για αλλαγή καθεστώτος
- O ατίθασος 32χρονος Βρετανός που ράβει σχεδιαστές μόδας και χρηματιστές της NY μοιάζει με ήρωα ταινίας του Γκάι Ρίτσι
- Θησαυρός κάτω από τον πάγο – Γιατί ο Τραμπ θα δυσκολευτεί να φτάσει τον ορυκτό πλούτο της Γροιλανδίας
- Ψάχνει επιστροφή στις νίκες στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός κόντρα στην Μπάγερν (vids)





