Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιταλία: Οι πρώτες επικοινωνίες Μισέλ και Λάιεν με την Μελόνι - Τα συγχαρητήρια του Στόλτενμπεργκ

Ιταλία: Οι πρώτες επικοινωνίες Μισέλ και Λάιεν με την Μελόνι – Τα συγχαρητήρια του Στόλτενμπεργκ

Ισχυρός εταίρο της ΕΕ και ιδρυτικό μέλος του ΝΑΤΟ. Τα μηνύματα των Βρυξελλών και οι πρώτες επικοινωνίες με την νέα πρωθυπουργό της Ιταλίας. Αύριο η τελετή παράδοσης παραλαβής

Τις πρώτες επικοινωνίες της με την ηγεσία της ΕΕ είχε η Τζόρτζια Μελόνι μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης στην Ιταλία. Ο πόλεμος στην Ουκρανία, η ενεργειακή κρίση και η οικονομική κατάσταση βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης που είχαν στην πρώτη τους επικοινωνία, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ με την νέα πρωθυπουργό της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι.

Ισχυρός εταίρος της ΕΕ

Όπως ανέφερε σε ανάρτησή του στο twitter ο Σαρλ Μισέλ, «η Ιταλία είναι ισχυρός εταίρος της ΕΕ. Μόλις μίλησα με την πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι. Συζητήσαμε μερικές από τις κοινές μας προκλήσεις: τον επιθετικό πόλεμο της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας, την ενεργειακή κρίση και την οικονομική κατάσταση. Συμφωνήσαμε να συναντηθούμε πολύ σύντομα στις Βρυξέλλες».

«Καλή η πρώτη επικοινωνία με την Τζόρτζια Μελόνι σήμερα. Θα εργαστούμε μαζί για να αντιμετωπίσουμε τις κρίσιμες προκλήσεις της εποχής μας από την Ουκρανία μέχρι την ενέργεια. Ανυπομονώ για μια πρώτη συνάντηση στις Βρυξέλλες στο εγγύς μέλλον» ανέφερε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Συγχαρητήρια Μισέλ, Λάιεν και Στόλτενμπεργκ στη Μελόνι

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν συνεχάρησαν την Τζόρτζια Μελόνι για την ανάληψη των καθηκόντων της ως νέα πρωθυπουργός της Ιταλίας.

«Συγχαρητήρια στην Τζόρτζια Μελόνι, καθώς αναλαμβάνετε τα καθήκοντά σας ως η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Ιταλίας. Ας εργαστούμε μαζί προς όφελος της Ιταλίας  και της ΕΕ. Σας περιμένω στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για να εργαστούμε μαζί για το καλό της Ευρωπαϊκής Ένωσης» αναφέρει στην ανάρτησή του στο τουίτερ ο Σαρλ Μισέλ.

Από την πλευρά της η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σημειώνει: «Συγχαρητήρια στην Τζόρτζια  Μελόνι για τον διορισμό της ως πρωθυπουργού της Ιταλίας, την πρώτη γυναίκα που κατείχε τη θέση. Βασίζομαι και προσβλέπω σε εποικοδομητική συνεργασία με τη νέα κυβέρνηση στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε μαζί».

Ιδρυτικό μέλος του ΝΑΤΟ

«Η Ιταλία είναι ιδρυτικό μέλος του ΝΑΤΟ, δεσμευμένη στον διατλαντικό δεσμό και συνεισφέρει ισχυρά στην ασφάλειά μας σε έναν πιο επικίνδυνο κόσμο. Ανυπομονώ να συνεργαστώ μαζί σας» ανέφερε ο ΓΓ της Συμμαχία Γενς Στόλτενμπεργκ στο συγχαρητήριο μήνυμά του προς την Τζόρτζια Μελόνι, για την ανάληψη των καθηκόντων της.

Αύριο το πρωί η τελετή παράδοσης παραλαβής

Η κυβέρνηση της ακροδεξιάς Τζόρτζια Μελόνι ορκίσθηκε σήμερα στο προεδρικό μέγαρο Κυρινάλιο. Η κυβερνητική ομάδα απαρτίζεται από την πρωθυπουργό, είκοσι τέσσερις υπουργούς και έναν υφυπουργό παρά τον πρωθυπουργό. Συνολικά, έξι υπουργοί είναι γυναίκες. Εννέα ανήκουν στα Αδέλφια της Ιταλίας, πέντε στην Λέγκα, πέντε στην Φόρτσα Ιτάλια και πέντε είναι τεχνοκράτες.

Πριν την τελετή ορκωμοσίας, η νέα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι είχε σύντομη συνομιλία με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα.

Αύριο στις 10.30 το πρωί, τοπική ώρα, στο κυβερνητικό μέγαρο Παλάτσο Κίτζι θα πραγματοποιηθεί η τελετή παράδοσης- παραλαβής, όπου και το παραδοσιακό «καμπανάκι» θα παραδοθεί από τον Μάριο Ντράγκι στην Τζόρτζια Μελόνι. Στις 12 το μεσημέρι θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο, στο οποίο δεν αποκλείεται να ληφθούν και αποφάσεις που να αφορούν την ιδιαίτερη περίοδο ενεργειακής και οικονομικής κρίση που διέρχεται και η Ιταλία.

Ευρωατλαντική οικογένεια

Τη Τζόρτζια Μελόνι συνεχάρη και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Θερμά συγχαρητήρια στη νέα πρωθυπουργό της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε στενά προς όφελος της ευρωατλαντικής μας οικογένειας και της σταθερότητας της περιοχής μας» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Να εργαστούμε μαζί εντός της ευρωπαϊκής οικογένειας

Τα συγχαρητήριά του προς τη νέα πρωθυπουργό της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι εξέφρασε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, λέγοντας ότι προσβλέπει σε συνεργασία εντός της ευρωπαϊκής οικογένειας.

«Συγχαρητήρια στη Τζιόρτζια Μελόνι, τη νέα πρωθυπουργό της Ιταλίας. Προσβλέπουμε στο να εργαστούμε μαζί εντός της ευρωπαϊκής οικογένειας και προς όφελος της κοινής μας περιοχής της Μεσογείου και των λαών των δύο χωρών μας», έγραψε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στο twitter.

Sports in

Σε ποια διοργάνωση θα παίξει ο Ολυμπιακός αν κάνει το double;

Τι θα συμβεί σε αυτό το πρωτοφανές σενάριο; Που θ’ αγωνιστεί ο Ολυμπιακός; Στο Champions League ή στο Europa League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024