Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπόρις Τζόνσον: Αναφορές ότι έχει εξασφαλίσει την υποστήριξη 100 βουλευτών για να διεκδικήσει ξανά την πρωθυπουργία

Μπόρις Τζόνσον: Αναφορές ότι έχει εξασφαλίσει την υποστήριξη 100 βουλευτών για να διεκδικήσει ξανά την πρωθυπουργία

Ο Τιμ Στίπμαν, υπεύθυνος για το πολιτικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα «The Sunday Times» και ο δημοσιογράφος του BBC Κρις Μέισον λένε ότι ο Τζόνσον βρήκε την υποστήριξη 100 βουλευτών που είναι προϋπόθεση για να είναι ξανά υποψήφιος πρωθυπουργός

Έντονη είναι η φημολογία αλλά και οι δημοσιογραφικές πληροφορίες τις τελευταίες ώρες στη Βρετανία ότι ο πρώην πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον έχει εξασφαλίσει την υποστήριξη 100 βουλευτών των Τόρις που είναι αναγκαία προϋπόθεση για να θέσει κάποιος υποψηφιότητα για την πρωθυπουργία μετά την παραίτηση της Λιζ Τρας.

«Θα μπορούσε να είναι υποψήφιος αν επιλέξει να είναι»

O Μπόρις Τζόνσον έχει εξασφαλίσει 100 υποστηρικτές και μπορεί να λάβει μέρος στην ψηφοφορία για τη διαδοχή της Λιζ Τρας στην πρωθυπουργία της Βρετανίας, σύμφωνα με μία ανάρτηση που έκανε στο twitter, ο Τιμ Στίπμαν, υπεύθυνος για το πολιτικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα «The Sunday Times», επικαλούμενος ανώνυμη πηγή που βρίσκεται κοντά στον Μπόρις Τζόνσον.

Αντίστοιχα σε δική του ανάρτηση ο δημοσιογράφος του BBC Κρις Μέισον λέει ότι ο πρώην πρωθυπουργός έχει περισσότερους από 100 υποστηρικτές αν θελήσει να είναι υποψήφιος.

«ΝΕΟ: Μου είπαν ότι ο Μπόρις Τζόνσον έχει πλέον περισσότερους από 100 υποστηρικτές και έτσι θα μπορούσε να είναι υποψήφιος, αν επιλέξει να είναι», έγραψε ο δημοσιογράφος του BBC.

Σούνακ και Μόρντοντ

Επισημαίνεται ότι ο Μπόρις Τζόνσον μετά την παραίτηση της Λιζ Τρας επέστρεψε στο Λονδίνο άρον άρον από τις διακοπές του στην Καραϊβική, με τον συντηρητικό βουλευτή σερ Τζέιμς Ντάντριτζ να δηλώνει στο Sky News ότι ο Τζόνσον σχεδιάζει να διεκδικήσει για δεύτερη φορά την πρωθυπουργία ενάμιση μήνα αφότου παραιτήθηκε εν μέσω σκανδάλων επί της θητείας του στη Ντάουνινγκ Στριτ.

Σημειώνεται ωστόσο ότι ο Μπόρις Τζόνσον δεν έχει ανακοινώσει μέχρι στιγμής την πρόθεσή του για το αν θέλει να είναι υποψήφιος και να επαναδιεκδικήσει την πρωθυπουργία, στην οποία υπενθυμίζεται ότι τον είχε διαδεχτεί η παραιτηθείσα Λιζ Τρας.

Επίσης ο πρώην υπουργός Οικονομικών επί πρωθυπουργίας Τζόνσον, ο Ρίσι Σούνακ εμφανίζεται σύμφωνα με την εφημερίδα «The Guardian» να έχει συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό των 100 βουλευτών – υποστηρικτών για να θέσει υποψηφιότητα.

Μέχρι στιγμής την πρόθεσή της να διεκδικήσει την πρωθυπουργία έχει ανακοινώσει επισήμως μόνο η Πένι Μόρντοντ.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024