Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Βενετία: Επεισόδια για το εισιτήριο 5 ευρώ στους τουρίστες της μίας ημέρας

Βενετία: Επεισόδια για το εισιτήριο 5 ευρώ στους τουρίστες της μίας ημέρας

Τα επεισόδια πήραν διαστάσεις, με διαδηλωτές να προσπαθούν να σπάσουν τον κλοιό σε σημεία εισόδου στην πόλη.

Από επεισόδια στιγματίστηκε η πρώτη ημέρα εφαρμογής του αμφιλεγόμενου μέτρου στη Βενετία να χρεώνει «εισιτήριο» 5 ευρώ στους τουρίστες που επισκέπτονται την πόλη για μία ημέρα.

Διαδηλωτές που αντιδρούν στο μέτρο συγκρούστηκαν με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις με τις εικόνες να κάνουν το γύρω του κόσμου μέσα από τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων.

«Όχι στο εισιτήριο»

Επιτροπές και ενώσεις κατοίκων προγραμμάτισαν διαμαρτυρίες σήμερα, πρώτη ημέρα εφαρμογής του μέτρου, αναφέρει η Daily Mail.

Τα επεισόδια πήραν διαστάσεις, με διαδηλωτές να προσπαθούν να σπάσουν τον κλοιό σε σημεία εισόδου στην πόλη.

Κάποια από τα πανό έγραφαν «Όχι στο εισιτήριο, ναι σε σπίτια και υπηρεσίες για όλους»

Για άλλους τουρίστες, όσους ήταν σε γόνδολες, ήταν πάλι μια ευκαιρία να φωτογραφίσουν τα επεισόδια.

Το πιλοτικό πρόγραμμα θα επιβάλει ένα είδος τέλους 5 ευρώ στους ημερήσιους ταξιδιώτες στη Βενετία, μια από τις πιο γραφικές και ιστορικές πόλεις της Ιταλίας που δέχεται κάθε χρόνο εκατομμύρια επισκεπτών.

Οι εργαζόμενοι του δήμου εθεάθησαν να ελέγχουν τα εισιτήρια των επισκεπτών μπροστά από τον σιδηροδρομικό σταθμό Santa Lucia. Είχαν στηθεί πινακίδες για να προειδοποιούν τους τουρίστες για το πρόγραμμα πληρωμών.

Ο δήμαρχος της Βενετίας Luigi Brugnaro δήλωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις προηγούμενες μέρες ότι η Βενετία θα είναι η πρώτη μεγάλη πόλη που θα πειραματιστεί με το πρόγραμμα πληρωμής τέλους εισόδου, «αν και ο υπερτουρισμός δεν είναι ένα πρόβλημα που αφορά μόνο αυτή την πόλη».

«Μέσα από αυτό το μέτρο θέλουμε να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής στη Βενετία, θέλουμε να την κάνουμε ασφαλέστερη, καθαρότερη και με περισσότερες υπηρεσίες, προκειμένου να εγγυηθούμε την ηρεμία στους πολίτες και τους επισκέπτες», δήλωσε ο Brugnaro την Τρίτη σε ανάρτησή του στο X.

«Με θάρρος και χαμόγελο, θέλουμε να δώσουμε ένα μέλλον στη Βενετία, που αύριο θα είναι στα χέρια των παιδιών μας. Αυτή η πόλη θα παραμείνει πάντα ανοιχτή και είστε όλοι ευπρόσδεκτοι, χωρίς κανέναν αποκλεισμό. Σε περιμένουμε», κατέληγε η ανάρτηση του δημάρχου της Βενετίας.

Η Βενετία φλερτάρει με την ιδέα της φορολόγησης των ημερήσιων επισκεπτών εδώ και χρόνια, ως ένα από τα πολλά μέτρα για τον περιορισμό του υπερτουρισμού – τον οποίο οι ντόπιοι ανάγουν σε κύρια αιτία αύξησης των τιμών και αλλοίωσης των χαρακτηριστικών της πόλης.

Οι κάτοικοι, και συγκεκριμένα οι περίπου 50.000 που ζουν στην ιστορική περιοχή της πόλης, είναι πολύ περισσότεροι από τα περίπου 5,5 εκατομμύρια που επισκέφτηκαν την πόλη το 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία της Statista, όπως επισημαίνει το CNBC.

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024