Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία: Αν κατασχεθούν «παγωμένα» περιουσιακά μας στοιχεία θα υποβαθμίσουμε τις σχέσεις με τις ΗΠΑ

Ρωσία: Αν κατασχεθούν «παγωμένα» περιουσιακά μας στοιχεία θα υποβαθμίσουμε τις σχέσεις με τις ΗΠΑ

Η Ρωσία συνεχίζει τις προειδοποιήσεις εναντίον των ΗΠΑ και της Ε.Ε. για την περίπτωση της κατάσχεσης «παγωμένων» περιουσιακών στοιχείων της Ρωσίας υπέρ της Ουκρανίας.

Η Ρωσία σκέπτεται να υποβαθμίσει το επίπεδο των διπλωματικών της σχέσεων με τις Ηνωμένες Πολιτείες εάν οι δυτικές κυβερνήσεις υιοθετήσουν τις προτάσεις να κατασχέσουν τα δεσμευμένα περιουσιακά της στοιχεία, μετέδωσε το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA, επικαλούμενο σημερινές δηλώσεις του υφυπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ.

Η Ομάδα των Επτά (G7) θέλουν να χρησιμοποιήσουν τα περίπου 300 δισεκατομμύρια δολάρια της Ρωσίας που είναι δεσμευμένα από το 2022 λόγω των κυρώσεων για να βοηθήσουν την Ουκρανία, η οποία για τρίτη χρονιά συνεχίζει να μάχεται κατά της ρωσικής εισβολής.

Ωστόσο ο τρόπος με τον οποίο θα μπορούσε να γίνει αυτό, παραμένει εξαιρετικά περίπλοκος, δεδομένου ότι θα δημιουργούσε ένα αμφιλεγόμενο προηγούμενο.

Οι διπλωματικές μας σχέσεις με τις ΗΠΑ «είναι κάτω του μηδενός» φέρεται να είπε ο Ριαμπκόφ.

Εφόσον κατασχεθούν ρωσικά περιουσιακά στοιχεία θα ξεκινήσουμε με ενέργειες κατά των δικών τους περιουσιακών στοιχείων

«Η μείωση του επιπέδου των διπλωματικών σχέσεων είναι φυσικά μια από τις επιλογές. Πολλοί υψηλόβαθμοι εκπρόσωποι στην κυβέρνηση μας έχουν ήδη μιλήσει για θέματα που αφορούν την χρηματοπιστωτική, οικονομική και υλική απάντηση σε αυτό το βήμα (κατάσχεση), για την οποία προειδοποιήσαμε τους αντιπάλους μας, όπως και προηγουμένως να μην το κάνουν» δήλωσε ο Ριαμπκόφ, όπως μετέδωσε το RIA.

«Αυτή τη στιγμή μελετάμε την καλύτερη μορφή αντίδρασης, στην οποία τα αντίμετρα περιλαμβάνουν ενέργειες κατά των περιουσιακών στοιχείων των δυτικών μας αντιπάλων, όπως επίσης και απαντήσεις σε διπλωματικό επίπεδο». Ο Ριαμπκόφ δεν διευκρίνισε τι μπορεί να συνεπάγεται η μείωση των διπλωματικών σχέσεων. Το Κρεμλίνο έχει χαρακτηρίσει την τρέχουσα κατάσταση των σχέσεων με τις Ηνωμένες Πολιτείες ως «κάτω του μηδενός», αν και επίσημα δεν έχει υπάρξει υποβάθμιση των σχέσεων Ρωσίας-ΗΠΑ από τότε που άρχισε ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Από τα ύψους 280 δισεκατομμυρίων δολαρίων ρωσικά περιουσιακά στοιχεία που έχουν παγώσει στο εξωτερικό, τα 5 έως 6 δισεκατομμύρια δολ’αροα βρίσκονται στις ΗΠΑ και στοιχεία ύψους περίπου 210 δισεκατομμυρίων ευρώ βρίσκονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, διευκρίνισε η Ρωσική πλευρά. Ο ίδιος ο Βλάντιμιρ Πούτιν έχει εκφραστεί πιο δυναμικά.

Sports in

Live η «μάχη» της Άστον Βίλα με την Μπράιτον λίγες μέρες πριν τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό

Παρακολουθήστε live στις 16:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Μπράιτον – Άστον Βίλα για την 36η αγωνιστική της Premier League, λίγες μέρες πριν τη ρεβάνς της Βίλα με τον Ολυμπιακό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024