Στρατηγική στρατιωτική άσκηση που είχε να πραγματοποιηθεί από το 2007 στη Λιβύη παρακολούθησε ο προσωρινός πρωθυπουργός της χώρας μαζί με στρατιωτικούς ακόλουθους της Τουρκίας, της Ιταλίας και του Σουδάν.

Ο πρωθυπουργός της προσωρινής κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας της Λιβύης, με έδρα την Τρίπολη, Αμπντέλ Χαμίντ αλ Ντμπεϊμπά (φωτογραφία επάνω, στη μέση με τα κιάλια) και ο υπουργός Αμυνας, παρακολούθησαν προχθές τη στρατηγική στρατιωτική άσκηση «Τυφώνας 1», που διεξάγει η 53η Ανεξάρτητη Ταξιαρχία Πεζικού, παρουσία του Αρχηγού ΓΕΣ της χώρας, με τη συμμετοχή 30 στρατιωτικών τμημάτων, σημειώνει η λιβυκή en.alwasat.ly (απ’ όπου και οι φωτογραφίες).

«Πιστός στην πατρίδα»

Την τακτική άσκηση παρακολούθησαν και οι ιταλοί, τούρκοι και σουδανοί στρατιωτικοί ακόλουθοι, μαζί με τους αρχηγούς του ειδικευμένου επιτελείου της κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας, διευθυντές τμημάτων και γραφείων του υπουργείου Αμυνας και πλήθος αξιωματικών του στρατού.

Δείτε ακόμα – Λιβύη: Απούσα η Ελλάδα από νέα «διεθνή συνάντηση Δυτικών με Τουρκία και Αίγυπτο»

Στην ομιλία του προς τους συμμετέχοντες, ο Ντμπεϊμπά τόνισε ότι «ο λιβυκός στρατός θα είναι πάντα πιστός στην πατρίδα και όχι σε φυλές, πόλεις ή άτομα».

Και πρόσθεσε πως είναι «υπερήφανος για αυτήν την τακτική άσκηση καθώς έχει να πραγματοποιηθεί από το 2007, και διακρίθηκε για την προετοιμασία και εφαρμογή της σε σωστές βάσεις και κανόνες που ισχύουν επί του πεδίου καθώς και για την υψηλού επιπέδου αποτελεσματικότητά της».

«Σημαντικά στρατιωτικά ζητήματα»

Στη συνέχεια, είχε διευρυμένη συνάντηση με όλους τους στρατιωτικούς εκπροσώπους και συζήτησε μαζί τους «μια σειρά από σημαντικά στρατιωτικά ζητήματα».

Ο προσωρινός πρωθυπουργός της Λιβύης άκουσε τις λεπτομερείς αναφορές για την άσκηση από την εξειδικευμένη επιτελική ομάδα και κήρυξε την έναρξή της.

Πηγή: en.alwasat.ly, echedoros-a.gr

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr