ΟΗΕ: Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Φουμίο Κισίντα δηλώνει έτοιμος να συναντηθεί με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας
Ο βορειοκορεάτης ηγέτης είχε συναντηθεί τρεις φορές με τον Αμερικανό πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ
Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Φουμίο Κισίντα διαβεβαίωσε χθες Τρίτη πως είναι διατεθειμένος να συναντηθεί με τον απομονωμένο πρόεδρο της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, καθώς οι εντάσεις παραμένουν υψηλές για τα προγράμματα κατασκευής πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων της Πιονγκγιάνγκ.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο κ. Κισίντα δήλωσε «έτοιμος για διάλογο όσον αφορά ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος» με τη Βόρεια Κορέα.
Όπως ο Ντόναλντ Τραμπ
«Είμαι αποφασισμένος να συναντήσω τον Κιμ Γιονγκ Ουν χωρίς όρους και δεν θα χάσω καμία ευκαιρία να ενεργήσω» για αυτό «με προσήλωση», είπε.
Ο βορειοκορεάτης ηγέτης είχε συναντηθεί τρεις φορές με τον Αμερικανό πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Όμως η περίοδος κατευνασμού εκείνη δεν οδήγησε στην εξεύρεση λύσης για τα εξοπλιστικά προγράμματα της Πιονγκγιάνγκ.
Η δήλωση του Ιάπωνα πρωθυπουργού καταγράφηκε μερικές ημέρες μετά την υιοθέτηση νέου νόμου στη Βόρεια Κορέα που ορίζει ότι η χώρα θα προχωρήσει σε προληπτικά πλήγματα με πυρηνικά όπλα αν απειληθεί, ακόμη κι αν αντιμετωπίσει επίθεση με συμβατικά όπλα.
Η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν έχει εκφράσει επανειλημμένα την πρόθεσή της να διεξαγάγει διάλογο με τη Βόρεια Κορέα για το πυρηνικό πρόγραμμά της, όμως η Πιονγκγιάνγκ δεν ανταποκρίνεται, καταγγέλλοντας την «εχθρική» πολιτική που ασκεί κατ’ αυτή η Ουάσινγκτον.
- Αττική: Συνελήφθη 38χρονος Τούρκος καταζητούμενος από την Interpol για ανθρωποκτονία
- Οι πρώτες δηλώσεις του Κάρικ: «Αντιλαμβάνομαι ότι είναι μεγάλη ευθύνη – Υψηλά τα στάνταρ στη Γιουνάιτεντ»
- Σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων – Η Μελίσα Γκίλμπερτ στηρίζει τον σύζυγό της Τίμοθι Μπάσφιλντ μετά την παράδοσή του στις αρχές
- Οι ομοφυλοφιλικές επαφές «μέρος της κοινωνικής ζωής» πολλών πιθήκων
- Νίκαια: Άγνωστοι βανδάλισαν τα τρακτέρ των δύο αγροτών που πήγαν στη συνάντηση στο Μαξίμου – Καταδικάζει η Συντονιστική
- Κατάρ: Απομακρύνεται προσωπικό από την αμερικάνικη βάση Αλ Ουντέιντ

