Κοζάνη: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος Εορδαίας εξαιτίας της κακοκαιρίας
Πρωτοφανές φαινόμενο στην περιοχή
Σοβαρά προβλήματα σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, εμφανίστηκαν μετά τις σφοδρές βροχοπτώσεις.
Την κήρυξη σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Εορδαίας, της ΠΕ Κοζάνης αποφάσισε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλειος Παπαγεωργίου.
Πλημμύρισαν σπίτια και καταστράφηκαν καλλιέργειες
Η παραπάνω απόφαση κρίθηκε αναγκαία προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι έκτακτες ανάγκες που προέκυψαν από τη σφοδρή καταιγίδα που έπληξε το βράδυ της Δευτέρας την περιοχή.
Την κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζήτησε από την πρώτη στιγμή ο δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντας προκειμένου χωρίς χρονοκαθυστέρηση να διατεθεί εξοπλισμός και ανθρώπινο δυναμικό για την βοήθεια στους πληγέντες και ταυτόχρονα να υπάρξουν αποζημιώσεις σε κατοίκους και επαγγελματίες που πλημμύρισαν οι κατοικίες και τα καταστήματα τους.
Πρωτοφανές φαινόμενο
Να σημειώσουμε ότι η περιοχή έζησε ένα πρωτοφανές φαινόμενο όπου μέσα σε 50 λεπτά έπεσαν 77 χιλιοστά βροχής με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν κατοικίες, καταστήματα υπόγεια ενώ καταστράφηκαν και καλλιέργειες από την υπερχείλιση των αρδευτικών καναλιών.
Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει για έξι μήνες, δηλαδή έως στις 22 Φεβρουαρίου 2023.
- Nike, Μαδούρο και meme power: όταν το branding επισκιάζει τη σύλληψη
- Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: Σε τεντωμένο σχοινί
- Οι ΗΠΑ θα πωλούν το πετρέλαιο της Βενεζουέλας επ΄αόριστον λέει ο υπουργός Ενέργειας Ράιτ
- Ουκρανία: Διακοπές ηλεκτροδότησης εξαιτίας ρωσικών πληγμάτων
- Γροιλανδία: Η κυβέρνησή της θα συμμετάσχει στη συνάντηση του Ρούμπιο με τους Δανούς αξιωματούχους
- Νέο σοκ για τη Σίτι, έμεινε στο 1-1 με τη Μπράιτον – «Γκέλες» και για για Άστον Βίλα (0-0) και Τσέλσι (1-2)


