Καιρός: Σφοδρή κακοκαιρία στην Σκύρο – Ζητούν να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης
Πλημμύρισαν αρκετές περιοχές στην Σκύρο και διακόπηκε η κυκλοφορία σε πολλά τμήματα του οδικού δικτύου.
Το σφοδρό κύμα της κακοκαιρίας πλήττει την Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας από τις πρώτες απογευματινές ώρες του Σαββάτου, με κύρια χαρακτηριστικά τις έντονες βροχοπτώσεις και τους ιδιαίτερα ισχυρούς ανέμους, με την Σκύρο να μετρά τις πληγές της.
Σύμφωνα με ενημέρωση από το γραφείο του αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Εύβοιας, τα καιρικά φαινόμενα χτύπησαν ιδιαίτερα την Σκύρο, με μεγάλη ένταση και διάρκεια, έχοντας προκαλέσει πλημμύρες σε αρκετές περιοχές και τη διακοπή της κυκλοφορίας σε πολλά τμήματα του οδικού δικτύου.

Διαβάστε επίσης: Μακεδονία: Εκατοντάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική μετά την κακοκαιρία
Αίτημα του δημάρχου να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης
Ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας επιχείρησε από τις πρώτες ώρες εκδήλωσης της κακοκαιρίας με έξι μηχανήματα, υποστηρίζοντας το έργο της Δημοτικής Αρχής, των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων και έχει βοηθήσει στον απεγκλωβισμό δεκάδων ατόμων και τουριστών, καθώς και στην προσπάθεια αποκατάστασης της πρόσβασης σε πολλά τμήματα του οδικού δικτύου.

Ο δήμαρχος Σκύρου, Νίκος Μαυρίκος, έχει ήδη αποστείλει αίτημα προς την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την κήρυξη του Δήμου Σκύρου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας ανακοίνωσε πως στην Σκύρο, λόγω των πλημμυρών, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Σκύρου – Λιναριάς και σε δημοτική οδό εντός του οικισμού Πεύκος Σκύρου, που οδηγεί στην παραλία, και αποκαταστάθηκε αργά το απόγευμα.
Παραμένει σε ισχύ η διακοπή κυκλοφορίας σε δημοτική οδό στον οικισμό Αχερούνες Σκύρου Ευβοίας, λόγω υλικών ζημιών σε τμήμα γέφυρας που οδηγεί στην παραλία.
- Στεγαστική πολιτική: Από τις διαπιστώσεις στις πράξεις – Ρηξικέλευθη πολιτική πρόταση του ΠΑΝΣΥΠΟ
- Πώς το ισχυρότερο αγροτικό λόμπι στην Ευρώπη «έθαψε» τη νομοθεσία της ΕΕ για τα φυτοφάρμακα
- Χάντμπολ: Ο Σμιτ μετά τα 1100 γκολ στη Γερμανία έπιασε λιμάνι καθώς ανακοινώθηκε από τον Ολυμπιακό
- Λένα Ζευγαρά: Κάνει προεκλογική εκστρατεία με το νέο της τραγούδι «Θα, θα»
- Πυροσβεστική: Ρεκόρ με 13 συλλήψεις σε ένα διήμερο για εμπρησμούς από αμέλεια
- Ο ΠΑΟΚ Ανακοίνωσε τον Όσμαν με βίντεο – Η μέρα και η ώρα της παρουσίασής του
- Hellenic Train: Ακινητοποιήθηκε λόγω βλάβης η αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Σέρρες
- Μπορεί μια πίτσα να μαρτυρήσει πότε δουλεύετε υπερωρίες και πότε έρχεται γεωπολιτικός «σεισμός»;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442