Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ντοκουμέντα-σοκ: Βλέπουν κατάματα τον θάνατο στα χέρια των Τούρκων

Ντοκουμέντα-σοκ: Βλέπουν κατάματα τον θάνατο στα χέρια των Τούρκων

Συγκλονιστικά φωτογραφικά ντοκουμέντα έρχονται στο φως που απεικονίζουν τρεις άνδρες, οι οποίοι συνελήφθησαν από τούρκους στρατιώτες: Η ματιά τους φανερώνει την απόγνωση και την απελπισία τους, προφανώς γιατί διαισθάνονται τον θάνατο να πλησιάζει...

Πραγματικά συγκλονιστικές είναι οι φωτογραφίες που εντόπισε ο ερευνητής Οδυσσέας Χρίστου και οι οποίες, σύμφωνα με πληροφορίες που συγκέντρωσε, ανήκουν είτε σε αγνοούμενους της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το 1974 είτε σε αιχμαλώτους.

Στην παραλία για εκτέλεση

Ο ίδιος ο ερευνητής, εξετάζοντας και άλλη φωτογραφία που επίσης έχει στη διάθεσή του και τους παρουσιάζει εν κινήσει, παρατηρεί πως είτε οδηγούνταν στην παραλία για εκτέλεση (και αν αυτή έγινε, τότε πρόκειται για αγνοούμενους), είτε πρόκειται για αιχμαλώτους οι οποίοι επέστρεφαν από την παραλία, συνοδευόμενοι, αφού ανακρίθηκαν.

Δείτε ακόμα – Συγκλονιστικό: Ο δορυφόρος έδειξε πέντε ελληνοκύπριους αγνοούμενους από το 1963

«Η λογική, λέει, πως από τη στιγμή που φωτογραφήθηκαν δεν πρέπει να εκτελέστηκαν, αν και με τόσα που είδαμε τίποτε δεν αποκλείεται», ανέφερε ο ίδιος.

Επισήμανε, δε, ότι την τότε εποχή, φαίνεται πως συλληφθέντες Ελληνοκύπριοι φωτογραφίζονταν, παρουσιαζόμενοι ωσάν να τύγχαναν προστασίας από τον τουρκικό στρατό, για σκοπούς προπαγάνδας, και στη συνέχεια υπήρξαν περιπτώσεις δολοφονιών.

Ως παράδειγμα έφερε φωτογραφίες που εντόπισε ο ίδιος και δημοσίευσε ο «Φ» στις 16 Νοεμβρίου 2020, που παρουσιάζουν ηλικιωμένους Ελληνοκύπριους να συνοδεύονται από τούρκους στρατιώτες.

Ματιές απόγνωσης και απελπισίας

Καθ’ οδόν, κάποιοι από τους ηλικιωμένους, οι οποίοι σύμφωνα με μαρτυρίες, λόγω της ηλικίας τους δεν άντεχαν να ολοκληρώσουν τη διαδρομή επιστροφής, εκτελέστηκαν.

Συγκεκριμένα, εκτελέστηκαν η Χρυστάλλα Κοσιάρη και η αδελφή της Ευγενία Κκέλη, καθώς και ο Ιωάννης Παναγή Ψαράς και ο Αριστείδης Αγγειοπλάστη (Ππακτάουρος) του Σάββα.

Στις φωτογραφίες που δημοσιεύει τώρα ο «Φ», η ματιά των εικονιζόμενων φανερώνει την απόγνωση και την απελπισία τους, προφανώς λόγω του ότι διαισθάνονταν ότι ίσως πλησίαζε το τέλος τους. Απεικονίζονται τρεις άνδρες, οι οποίοι συνελήφθησαν από τούρκους στρατιώτες.

Ζητά πληροφορίες

Οι τρεις, που εικάζεται πως ήταν έφεδροι ή απλοί πολίτες, συνελήφθησαν στη Λάπηθο και συγκεκριμένα στο σημείο Ασπρόβρυσες στην Ακτή Κανάρη. Οπως περιγράφει ο κ. Χρίστου, ο ένας συλληφθείς φέρει τραύμα στο αριστερό χέρι το οποίο φαίνεται να είναι διογκωμένο και να αιμορραγεί.

Στην ιστοσελίδα του «1974 Μαρτυρίες & Τεκμήρια», ο κ. Χρίστου ανάρτησε δύο από τις φωτογραφίες, καλώντας όποιον γνωρίζει οτιδήποτε για τους εικονιζόμενους να επικοινωνήσει μαζί του.

Πηγή: philenews.com

Sports in

Συνεχίζεται η προετοιμασία της Εθνικής ενόψει Καζακστάν (pics+vid)

Η Εθνική ομάδα προπονήθηκε στη Νέα Σμύρνη και ανεβάζει ρυθμούς ενόψει Καζακστάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024