Ο Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις την προηγούμενη εβδομάδα έκανε δηλώσεις με ρατσιστικό περιεχόμενο κατά των Αφρικανών παικτών αφού δήλωσε ότι δεν θα ξαναγοράσει Αφρικανό ποδοσφαιριστή εκτός εάν συμφωνήσει να μην παίζει στο Κόπα Άφρικα.
Έτσι η CAF ζήτησε να διεξαχθεί έρευνα από την UEFA για τον πρόεδρο της Νάπολι για αυτές τις ρατσιστικές δηλώσεις.
Αναλυτικά αναφέρει:
«Τα σχόλια του Ντε Λαουρέντις είναι πιθανό να εμπίπτουν στο Άρθρο 14 του Πειθαρχικού Κανονισμού της UEFA. Ως εκ τούτου, το CAF προτρέπει την UEFA να ξεκινήσει πειθαρχική έρευνα εναντίον του».
Το άρθρο 14 αναφέρει: «Κάθε άτομο που παραβιάζει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια ενός ατόμου ή μιας ομάδας προσώπων για οποιονδήποτε λόγο, συμπεριλαμβανομένου του χρώματος του δέρματος, της φυλής, της θρησκείας, της εθνικής καταγωγής, του φύλου ή του σεξουαλικού προσανατολισμού , επισύρει αναστολή τουλάχιστον δέκα αγώνων ή καθορισμένης περιόδου ή οποιαδήποτε άλλη κατάλληλη κύρωση».
Ο Άρης υποδέχεται τον Ολυμπιακό την Κυριακή και ο Μανόλο Χιμένεθ συνεχίζει να προβληματίζεται ως προς το πώς θα παρατάξει την ομάδα του ώστε να κοντράρει τους «ερυθρόλευκους».
Ο Στεφ Κάρι, ο κορυφαίος σουτέρ στην ιστορία του μπάσκετ, τρελαίνει κόσμο και... social media ακόμη και στη δύση της καριέρας του, κάνοντας το κοινό να αναρωτιέται αν όσα βλέπει είναι αληθινά ή προϊόν τεχνητής νοημοσύνης.