
Φωτιά στη Λέσβο: Ο δήμαρχος ζητά επιδότηση τουρισμού με voucher στα Βατερά
Ζητά τη δημιουργία, κατά τα πρότυπα της στήριξης στην πυρόπληκτη Βόρεια Εύβοια και τη Σάμο, ενός «Vatera Pass».
Ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος, με επιστολή του προς τους υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας, Τουρισμού και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αλλά και στον πρόεδρο του ΕΟΤ ζητά την άμεση ένταξη των Βατερών, που επλήγησαν από τη φωτιά, στο Πρόγραμμα Επιδότησης Διακοπών.
Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος ζητά για τα Βατερά της Λέσβου – ει δυνατόν από τον Ιούλιο – τη δημιουργία, κατά τα πρότυπα της στήριξης στην πυρόπληκτη Βόρεια Εύβοια και τη Σάμο, ενός «Vatera Pass», στο πλαίσιο της επιδότησης διακοπών στις περιοχές που επλήγησαν από τη φωτιά, όπως προσφέρεται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα «vouchers.gov.gr», με στόχο να ισχύσει πέραν του ερχόμενου Αυγούστου και καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού του 2023.
«Η καταστροφική φωτιά που μας δοκιμάζει ετούτη τη στιγμή, ας μην αποτελέσει ένα ακόμα καίριο πλήγμα στην προσπάθεια του τόπου μας να σταθεί όρθιος. Ευελπιστώ στην κατανόηση και στην ευαισθησία σας για ένα νησί που άντεξε και αντέχει πολλά για λογαριασμό όλης της χώρας», τονίζει, μεταξύ άλλων, ο κ. Βέρρος στο αίτημά του προς την κυβέρνηση.
- Μπόρνμουθ – Μάντσεστερ Σίτι 1-1: Ιστορική έξοδος των «κερασιών» στην Ευρώπη και πρωτάθλημα για την Αρσεναλ
- «Φταίει» το φυτοπλαγκτόν για την έντονη οσμή στα νότια προάστια της Αθήνας; – Οι εξηγήσεις Κολυδά
- Premier League: Πρωταθλήτρια μετά από 22 χρόνια η Άρσεναλ (vid+pic)
- Μισέλ Ομπάμα: «Γνωρίζω πολλούς δισεκατομμυριούχους, δεν είναι ευτυχισμένοι» είπε η εκατομμυριούχος
- «Στη Φενέρμπαχτσε και την επόμενη σεζόν οι Χόρτον-Τάκερ και Μπιμπέροβιτς»
- Διευκρινίσεις Μπουγά για την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία – «Η τροπολογία δεν επηρεάζει τις αρμοδιότητές της»


