Αναμφίβολα, μία ατάκα που έχουμε ακούσει όλοι μας κάποια στιγμή στη ζωή μας είναι εκείνη που λέει «το κράνος σώζει ζωές».

Πρόκειται για μία ρήση που κρύβει μέσα της μεγάλες αλήθειες, ωστόσο πολλοί είναι εκείνοι που την αψηφούν και ξεχνούν πως αν… σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και συμβεί κάποιο ατύχημα, οι πιθανότητες να χαθούν ζωές είναι μεγάλες.

Τρανό αποδεικτικό στοιχείο πως το κράνος μπορεί να μας γλιτώσει από τον θάνατο είναι το παρακάτω βίντεο που έρχεται από την Βραζιλία.

Οι κάμερες ασφαλείας καταγράφουν ένα πράσινο λεωφορείο που στρίβει, όταν ξαφνικά στο πλάνο εμφανίζεται μία μηχανή, με τον οδηγό της να χάνει τον έλεγχο και να βρίσκεται κάτω από τις ρόδες του πράσινου οχήματος.

Τα δευτερόλεπτα αμέσως μετά την πτώση του οδηγού της μηχανής προκαλούν παγωμάρα. Για καλή του τύχη φορούσε το κράνος του, αλλιώς σε άλλη περίπτωση το κεφάλι του θα είχε πολτοποιηθεί.

Αν παρατηρήσετε προσεκτικά στο βίντεο, όταν ο οδηγός προσγειώνεται στις ρόδες του λεωφορείου εκείνο που τον «συγκρατεί» ουσιαστικά είναι το κράνος του, το οποίο φράκαρε και έβαλε κόντρα στη ρόδα, με αποτέλεσμα ο οδηγός της μηχανής να συρθεί για λίγο, αλλά να επιζήσει.

Ο ίδιος λίγα δευτερόλεπτα θα στηριχτεί στους αγκώνες του. Αν και μπορεί να μην γλίτωσε από τον τραυματισμό σε άλλα μέρη του σώματός του, ωστόσο σίγουρα γλίτωσε τη ζωή του.