Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κατέλαβε την έβδομη θέση της τελικής κατάταξης, ένα «σκαλί» πιο πάνω σε σχέση με το 2019 στη Γκουανγκζού, χωρίς όμως να καταφέρει να πετύχει την υπέρβαση που επιζητούσε.
Όπως αναμενόταν, η ελληνική ομάδα είχε εύκολο έργο απέναντι στις Τρικολόρ, τις οποίες στη φάση των ομίλων είχε νικήσει με 15-4. Μετά το 2-2 των πρώτων λεπτών η Εθνική «έσφιξε» την άμυνά της και με ένα σερί 4-0 πήρε τον έλεγχο του αγώνα και δεν απειλήθηκε στη συνέχεια από τη Γαλλία, που είχε τραγικό ποσοστό στην παίκτρια παραπάνω (3/13, κάποια στιγμή είχε 1/9).
Η Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη με πέντε τέρματα ήταν η πρώτη σκόρερ της «γαλανόλευκης», που έχασε δύο πέναλτι (με τις Χυδηριώτη και Βάσω Πλευρίτου, αμφότερα τα απέκρουσε η Κολάς). Στο δεύτερο ημίχρονο η Αλεξία Καμμένου χρησιμοποίησε την αναπληρωματική τερματοφύλακα, Ελένη Σωτηρέλη.
Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την τυπικά γηπεδούχο Γαλλία): 2-5, 1-3, 2-5, 2-3
Η εθνική είχε 3/10 με παίκτρια παραπάνω, 1/3 πέναλτι, 9 γκολ από την περιφέρεια, 1 από θέση φουνταριστού, 1 με μπάσιμο και 1 στην κόντρα. Η Γαλλία είχε 3/13 με παίκτρια παραπάνω, 3 γκολ από την περιφέρεια και 1 από θέση φουνταριστού.
Με τρεις ποινές αποβλήθηκαν η Μπενλεκμπίρ (4΄08΄΄ πριν το τέλος της τρίτης περιόδου), η Μαργαρίτα Πλευρίτου (6΄28΄΄ πριν τη λήξη του αγώνα) και η Βάσω Πλευρίτου (4΄05΄΄ πριν τη λήξη της αναμέτρησης).
Ένα «rock party» γεμάτο ήχους, μνήμες και ενέργεια από τις δεκαετίες που όρισαν μια ολόκληρη γενιά -την δική του- αλλά και τους νεότερους, υπόσχεται ο Δημήτρης Σταρόβας.
Στην κατάσταση των τραυματιών του Ολυμπιακού αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώκας μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου μια μέρα πριν τον τελικό Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό.
Αυτός είναι ο Παναγιώτης Ρέτσος. Ο νεότερος αρχηγός στην ιστορία του Ολυμπιακού. Ο παίκτης που μέσα από την ομάδα της καρδιάς του ξεπέρασε τη σκοτεινή περίοδο της καριέρας του. Αφησε πίσω του τρομακτικές ατυχίες και με τα... επιφανειακά χτυπήματα, γελάει. Και συνεχίζει να παίζει. Ο ορισμός του πώς πρέπει να είναι ένας αρχηγός.
Αυτές είναι οι επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για την αποστολή του Ολυμπιακού στο σαββατιάτικο ματς της 22ης αγωνιστικής κόντρα στον Παναιτωλικό στο Καραϊσκάκη.