
Ταξί: Έλεγχοι της Τροχαίας – Αφαιρέθηκαν άδειες και διπλώματα
Πιάτσες ταξί «επισκέφθηκε» η Τροχαία και έπεσαν αυστηρά πρόστιμα. Αφαιρέθηκαν 24 άδειες κυκλοφορίας και ισάριθμα ζεύγη πινακίδων κυκλοφορίας, 3 ειδικές άδειες οδήγησης ταξί και 4 άδειες οδήγησης.
Ταξίμετρα που δεν λειτουργούσαν ή έτρεχαν με ταχύτητα φωτός, οδήγηση χωρίς το απαραίτητο δίπλωμα και την ειδική άδεια, επιλογή επιβατών και άρνηση μίσθωσης ήταν κάποιες απο τις παραβάσεις που βεβαίωσε η Τροχαία σε ελέγχους μόλις δύο ημερών σε πιάτσες ταξί στο σταθμό Λαρίσης και στο Μοναστηράκι.
Δεν έλειψαν οι περιπτώσεις ταξιτζήδων που λειτουργούσαν το ταξί με άδεια ληγμένη, μιλούσαν στο κινητό, παραβίασαν κόκκινα φανάρια και σήματα.
Βεβαιώθηκαν 39 παραβάσεις
Ειδικότερα, στο πλαίσιο διενέργειας εξειδικευμένων τροχονομικών ελέγχων σε Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητα (Ταξί), που πραγματοποιήθηκαν στις 28 και 29.06.2022 από αστυνομικούς των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.), στα Κ.Τ.Ε.Λ. Κηφισού, στο σιδηροδρομικό σταθμό Λαρίσης και στην Πλατεία Μοναστηρακίου, βεβαιώθηκαν 39 παραβάσεις ειδικών διατάξεων που αφορούν το νόμιμο της κυκλοφορίας και οδήγησης Ταξί και της μη τήρησης της τροχαίας νομοθεσίας.
Ειδικότερα, εκ των ανωτέρω παραβάσεων οι 25 αφορούσαν διοικητικές παραβάσεις διατάξεων του Κ.Ο.Κ. και οι 14 πειθαρχικές παραβάσεις της ειδικότερης τροχαίας νομοθεσίας για τα Ταξί, ως εξής:
- 7 για στέρηση ειδικής άδειας οδήγησης Ταξί,
- 4 για επιλογή επιβατών,
- 4 για μη ανάρτηση ειδικής άδειας οδήγησης Ταξί,
- 3 για άρνηση μίσθωσης,
- 3 για μη λειτουργία ταξιμέτρου, ενώ το ταξί ήταν μισθωμένο,
- 1 για στέρηση άδειας οδήγησης,
- 1 για οδήγηση Ταξί ενώ είχε λήξει η ισχύς της ειδικής άδειας οδήγησης,
- 1 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,
- 1 για αντικανονική χρήση κινητού τηλεφώνου,
- 1 για αναμονή εκτός καθορισμένου χώρου στάθμευσης,
- 8 για παραβίαση κάθετης σήμανσης (ρυθμιστική πινακίδα Ρ-40 [Απαγόρευση στάσης-στάθμευσης οχημάτων]),
- 1 για παραβίαση κάθετης σήμανσης (ρυθμιστική πινακίδα Ρ-7 [Απαγόρευση εισόδου σε όλα τα οχήματα]) και
- 4 λοιπές παραβάσεις.
Επίσης, αφαιρέθηκαν 24 άδειες κυκλοφορίας και ισάριθμα ζεύγη πινακίδων κυκλοφορίας, 3 ειδικές άδειες οδήγησης Ταξί και 4 άδειες οδήγησης.
Η Τροχαία προειδοποιεί ότι παρόμοιες ειδικές εξορμήσεις θα προγραμματισθούν και θα πραγματοποιηθούν και στο μέλλον, σε όλο το οδικό δίκτυο της Αττικής.
- Τραμπ: Οι ΗΠΑ διέσωσαν το δεύτερο μέλος του πληρώματος του F-15 που είχε καταπέσει στο Ιράν
- Πασχαλινό ωράριο: Ανοιχτά τα καταστήματα σήμερα Κυριακή των Βαΐων – Πώς θα λειτουργήσουν τη Μεγάλη Εβδομάδα
- Ανοίγει τη Μεγάλη Δευτέρα η πλατφόρμα για το Fuel Pass: Βήμα – βήμα η διαδικασία
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (5/4): Πού θα δείτε το Ολυμπιακός-ΑΕΚ, το ντέρμπι στην Τούμπα και όλα τα ματς στο εξωτερικό
- Sunday settle in: Το μυστικό της Κυριακής ποιυ διώχνει το άγχος της εβδομάδας
- Πειραιάς: Σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του Τζάνειου ο 17χρονος που παρασύρθηκε από λεωφορείο

