
Δίκη Λιγνάδη: Την ενοχή του για τρεις βιασμούς προτείνει ο εισαγγελέας
Με την πρόταση του εισαγγελέα συνεχίζεται η δίκη Λιγνάδη
Την ενοχή του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη για τρεις περιπτώσεις βιασμού σε βάρος ανηλίκων, πρότεινε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας ο εισαγγελέας Κων. Κουντριας. Αντίθετα ο εισαγγελέας εισηγήθηκε την απαλλαγή του για την τέταρτη υπόθεση του βιασμού σε βάρος ενήλικα άνδρα ο οποίος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο.
Ο εισαγγελικός λειτουργός ανέφερε χαρακτηριστικά:
«Τα θύματα του βιασμού δεν έχουν φύλο, καταγωγή και κοινωνικό στάτους. Το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος ήταν αναγνωρίσιμος δεν αναιρεί την διάπραξη των εγκλημάτων. Τα συγκεκριμένα θύματα λόγω και της ανηλικότητας τους, της καταγωγής και της οικογενειακής τους κατάστασης ήταν ο εύκολος στόχος του κατηγορούμενου, καθώς διασφάλιζε τη σιγουριά ότι δεν θα αποκάλυπταν τι συνέβη. Η αναγνωρισιμότητα και η λάμψη του κατηγορούμενου δεν αναιρούν την ανάγκη για ικανοποίηση της σεξουαλικής του ορμής».
Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, «κοινός παρονομαστής είναι ο δόλος για να ικανοποιήσει τις σεξουαλικές του ορμές. Κοινό χαρακτηριστικό η ανηλικότητα και το μη υποστηρικτικό περιβάλλον των παθόντων. Καλλιεργούσε σχέσεις εμπιστοσύνης και ότι θα βοηθούσε την επαγγελματική εξέλιξη τους λόγω των γνωριμιών του».
Δεν προέκυψαν στοιχεία που να αποδεικνύουν σκευωρία
Ο εισαγγελικός λειτουργός απέρριψε τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς του κατηγορούμενου ο οποίος απολογούμενος απέδωσε την ποινική εμπλοκή του στην υπόθεση σε σκευωρία ή πλεκτάνη σε βάρος του. «Δεν προκύπτει τέτοια κόντρα με το ΣΕΗ που να οδηγήσει στις κατηγορίες» ενώ «δεν προέκυψε οργανωμένο σχέδιο για να στραφούν κατά της υπουργού Πολιτισμού η οποία ουδέποτε έκανε αναφορά σε σκευωρία». Ο κατηγορούμενος σύμφωνα με τον εισαγγελέα, δεν έδωσε πειστικές απαντήσεις.
- Γλαβίνας: Ο Μητσοτάκης κανονικοποίησε το ρουσφέτι, η κυβέρνηση δεν έχει πλέον δημοκρατική νομιμοποίηση
- Σαουθάμπτον – Άρσεναλ 2-1: «Βόμβα» από τους «Άγιους», άφησαν εκτός FA Cup τους «κανονιέρηδες»
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 05.04.2026]
- Ηρακλής – Άρης 2-3 σετ: Ανατροπή ανόδου οι «κίτρινοι», επέστρεψαν στη Volley League μετά μετά από 10 χρόνια
- Η ιστορία δείχνει πως η Επαναστατική Φρουρά του Ιράν θα αντισταθεί μέχρι τελικής πτώσης σε μια εισβολή των ΗΠΑ
- Φωτιά σε όχημα στη λεωφόρο Αθηνών στον Ασπρόπυργο – Καθυστερήσεις στο ρεύμα προς Αθήνα



