Με γκολ της Νίνου δέκα δευτερόλεπτα πριν το τέλος του ματς, η Ελλάδα επικράτησε της Γαλλίας με σκορ 15-4, ξεπέρασε στην ισοβαθμία την Ισπανία, πήρε την πρωτιά του ομίλου και μαζί την πρόκριση για τα προημιτελικά.
Η Ελλάδα χρειαζόταν 11 γκολ για να καταφέρει να ξεπεράσει την Ισπανία στην ισοβαθμία του ομίλου και τα κατάφερε. Το γκολ της Νίνου 10″ πριν τη λήξη του αγώνα με τη Γαλλία, έδωσε στην Εθνική μας τη διαφορά που ήθελε, επικρατώντας με σκορ 15-4 των «τρικολόρ» και έδωσε την απευθείας πρόκριση για τα προημιτελικά στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.
Η εθνική μας έδειξε ψυχή σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, έπαιξε καταπληκτική άμυνα, ενώ είχε υπομονή στην επίθεση κάνοντας εξαιρετική δουλειά όσες φορές βρέθηκε με αριθμητικό πλεονέκτημα. Και ανταμείφθηκε για όλα αυτά με τη νίκη τη διαφορά και φυσικά με την απευθείας πρόκριση.
Το παιχνίδι ξεκίνησε εξαιρετικά για την Εθνική μας, η οποία και μπήκε φουριόζα, καταφέρνοντας μάλιστα να προηγηθεί άμεσα με τρία τέρματα διαφορά χάρη στα γκολ που σημείωσαν οι Ξενάκη (x2) και Ελευθερία Πλευρίτου. Οι παίκτριες της Αλεξίας Καμμένου έβγαλαν πολύ καλές άμυνες στον λιγότερο, με τη Γαλλία να μειώνει σε 3-1 με την Μιγιότ. Όχι για πολύ όμως, καθώς η Μαργαρίτα Πλευρίτου έκανε το 4-1.
Στο δεύτερο οκτάλεπτο η Ελλάδα συνέχισε την πολύ καλή της άμυνα, αλλά και την αποτελεσματικότητά της επιθετικά στην παίκτρια παραπάνω, καταφέρνοντας να φτάσει στο 8-1 χάρη σε τέσσερα γκολ από τις Ελευθερία Πλευρίτου, Βασιλική Πλευρίτου (x2) και Νίνου. Οι Γαλλίδες βρήκαν τον τρόπο να μειώσουν σε 8-2 με την Μπουλουμπατσί.
Η Εθνική μας συνέχισε να πιέζει για να ανοίξει κι άλλο τη διαφορά, πετυχαίνοντας τρία σερί γκολ με τις Μυριοκεφαλιτάκη, Μαργαρίτα Πλευρίτου και Ξενάκη για το 11-2 και την Γαλλία να καταφέρνει να μειώσει σημειώνοντας ένα τέρμα και πάλι με την Μπουλουμπατσί για το 11-3.
Το τέταρτο οκτάλεπτο επεφύλασσε ένα δραματικό φινάλε με την Ελευθερία Πλευρίτου να κάνει το 12-3 και τη Ζουλιέτ να μειώνει ξανά σε 12-4. Από εκεί και πέρα η Ελλάδα βρήκε άλλα δύο γκολ με τις Βασιλική Πλευρίτου και Σιούτη φέρνοντας τη διαφορά στα δέκα τέρματα (14-4). Στη συνέχεια οι Ελληνίδες έβγαλαν μια τεράστια άμυνα και η Νίνου σκόραρε με 10″ να απομένουν για το 15-4 που έδινε πρόκριση στη χώρα μας. Η άμυνα βγήκε και έτσι η Εθνική πανηγύρισε τη νίκη.
Με το τέρμα του Μπλανκ στο 77′ η Ηλιούπολη επικράτησε με σκορ 1-0 του Ολυμπιακού Β’ για τη 17η αγωνιστική της Super League 2 και πέτυχε σημαντική νίκη στην προσπάθεια που κάνει για παραμονή στην κατηγορία
LIVE: ΑΕΛ Novibet – Άρης. Παρακολουθήστε live στις 17:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης ΑΕΛ Novibet – Άρης για τη 17η αγωνιστική της Stoiximan Super League. Τηλεοπτικά από το COSMOTE SPORT 1.
Ο Μανόλο Χιμένεθ επέλεξε αρκετά νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα του Άρη στο σημερινό (18/1, 17.00) εκτός έδρας παιχνίδι στη Λάρισα, ενώ ο Γένσεν έμεινε εκτός καθώς ανέβασε υψηλό πυρετό.