Ανατολική Μεσόγειος: Διπλωματία και διάλογο ζητά ο Λευκός Οίκος από την Αγκυρα
Οι δύο πλευρές συζήτησαν μεταξύ άλλων για την Ουκρανία, την ενταξιακή πορεία της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.
Την ανάγκη να υπάρξει συνέχιση του διαλόγου και της διπλωματίας για την επίλυση των διαφωνιών στην Ανατολική Μεσόγειο υπογράμμισε ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας του τον εκπρόσωπο της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.
Οι δύο πλευρές συζήτησαν επίσης για την Ουκρανία, την ενταξιακή πορεία της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, καθώς και για την τήρηση των γραμμών εκεχειρίας στη βορειοανατολική Συρία, ανέφερε η αμερικανική προεδρία.
Η ανακοίνωση
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, ο Τζέικ Σάλιβαν συζήτησε με τον Ιμπραχίμ Καλίν «τη συνεχιζόμενη υποστήριξη (σ.σ. των ΗΠΑ και της Τουρκίας) στην Ουκρανία ενόψει της συνεχιζόμενης επιθετικότητας της Ρωσίας, καθώς και τις αντίστοιχες προσπάθειές τους να επιτρέψουν στις ουκρανικές εξαγωγές γεωργικών προϊόντων να φτάσουν στις παγκόσμιες αγορές.
Διαβάστε επίσης: Τουρκία: Ο Ερντογάν κόβει τις γέφυρες επικοινωνίας με την Αθήνα – Τα δύο δυσοίωνα σενάρια για «θερμό» καλοκαίρι
Ο κ. Σάλιβαν εξέφρασε την υποστήριξή του στις συνεχιζόμενες απευθείας συνομιλίες της Τουρκίας με τη Σουηδία και τη Φινλανδία για την επίλυση των ανησυχιών σχετικά με τις αιτήσεις τους για ένταξη στο ΝΑΤΟ, την οποία οι ΗΠΑ υποστηρίζουν σθεναρά.
Επανέλαβε επίσης τη σημασία της αποφυγής κλιμάκωσης στη Συρία για τη διατήρηση των υφιστάμενων γραμμών κατάπαυσης του πυρός και την αποφυγή περαιτέρω αποσταθεροποίησης. Τέλος, ο κ. Σάλιβαν προέτρεψε τη συνέχιση του διαλόγου και της διπλωματίας για την επίλυση των οποιαδήποτε διαφωνιών στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου».
- Τα καρναβάλια στη Δυτική Μακεδονία στην καρδιά των Χριστουγεννιάτικων γιορτών – Τι είναι τα «Ραγκουτσάρια»
- Ελβετία: Τουλάχιστον δέκα νεκροί από την έκρηξη στο Κραν Μοντανά
- Πληθωρισμός: Πώς μια χούφτα μεγάλες εταιρείες καθορίζουν τις τιμές
- Πώς τα φάρμακα κατά της παχυσαρκίας αναγκάζουν τη βιομηχανία τροφίμων να αλλάξει τακτική
- «Αυτά είναι τα δεδομένα για το μέλλον του Ταϊρίκ Τζόουνς – Γιατί δεν προχωράει η μεταγραφή»
- Πούτιν: Η CIA διαβεβαίωσε τον Τραμπ ότι η Ουκρανία δεν στόχευσε το σπίτι του ρώσου προέδρου





