Βαγγέλης Παπαθανασίου: Η αμύθητη περιουσία και η κληρονόμος
Η περιουσία του Βαγγέλη Παπαθανασίου αγγίζει το ποσό των 245.000.000 δολαρίων κι έχει ορίσει ως γενική κληρονόμο την επί μακρόν σύντροφό του, Λώρα Μεταξά.
Φτωχότερος είναι ο καλλιτεχνικός κόσμος μετά την απώλεια του Βαγγέλη Παπαθανασίου σε ηλικία 79 ετών. Ο βραβευμένος με Οσκαρ μουσικοσυνθέτης έφυγε μετά από σκληρή μάχη τριών μηνών με τον κοροναϊό σε νοσοκομείο στο Παρίσι, βυθίζοντας στο απόλυτο πένθος όλους όσοι τον αγάπησαν.
Το ενδιαφέρον όλων είναι στραμμένο στο πότε και πού θα πουν συγγενείς και φίλοι το τελευταίο αντίο αλλά και τι περιουσία αφήνει πίσω του καθώς ήταν ένας από τους πιο επιτυχημένους μουσικούς των τελευταίων δεκαετιών παγκοσμίως.
Οπως αναφέρει η εφημερίδα «On Time», η περιουσία του αγγίζει το ποσό των 245.000.000 δολαρίων κι έχει ορίσει ως γενική κληρονόμο την επί μακρόν σύντροφό του, Λώρα Μεταξά, της γνωστής οικογενείας ποτοποιίας. Στο παρελθόν γαλλικά έντυπα είχαν υποστηρίξει ότι το ζευγάρι είχε κάνει μυστικό γάμο ενώ σύμφωνα με πληροφορίες όσο ζούσε ο Βαγγέλης Παπαθανασίου μοίραζε τη ζωή του μεταξύ Αθήνας, Παρισιού και Νέας Υόρκης.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι, όπου ζούσε μόνιμα τα τελευταία χρόνια.
Το δικηγορικό γραφείο όπου ο Βαγγέλης Παπαθανασίου είχε αναθέσει τη διαχείριση των υποθέσεών του, ανέφερε στην εφημερίδα: «Μολονότι πολύς κόσμος αγωνιά και θέλει να ξέρει λεπτομέρειες, αφού υπήρξε εξαιρετικά αγαπητός, η τελετή θα πραγματοποιηθεί σε πολύ στενό συγγενικό και φιλικό κύκλο. Πρέπει όμως να γνωρίζετε ότι οι γραφειοκρατικές διαδικασίες στην Γαλλία είναι πολύ πιο χρονοβόρες σχετικά με τις αντίστοιχες στην Ελλάδα. Όταν οριστικοποιηθεί η ακριβής ημερομηνία, το πότε και το που θα πραγματοποιηθεί η τελετή αποχαιρετισμού του θα ενημερώσουμε σχετικά».
Η περιουσία αφορά και στα πνευματικά δικαιώματα από τις μουσικές του: 56 άλμπουμ, με το οσκαρικό «Chariots of Fire», το σάουντρακ για το «Blade Runner», τη «Μυθωδία» για τη NASA, το μουσικό του σήμα για το Μουντιάλ και πολλά άλλα αριστουργήματα.
Ο Βαγγέλης Παπαθανασίου διέθετε και τεράστια συλλογή έργων τέχνης, η οποία φυλάσσεται σε αποθήκη στο Λαύριο.
- Αποτυπώματα χεριών στην Ινδονησία ίσως είναι οι αρχαιότερες βραχογραφίες του κόσμου
- Ανακοίνωσε τη μεταγραφή του Αντίνο ο Παναθηναϊκός (vid, pic)
- Ελευθερία ή επαγγελματική ευκαιρία; Το plan b του Μπρούκλιν Μπέκαμ πίσω από το ξέσπασμά του
- Καιρός – Μαρουσάκης: Νέα κύματα καταιγίδων τις επόμενες ώρες και στην Αττική
- Τραμπ: Παρουσίασε το «Συμβούλιο Ειρήνης» – «Η Γάζα θα διοικηθεί υπέροχα» – Τι είπε για ΟΗΕ
- Κακοκαιρία: Πνίγηκε η Αττική, εικόνες αποκάλυψης στη Γλυφάδα – Περιοχές καλυμμένες με πέτρες και λάσπη



