Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία στη συνεδρίαση της Συγκλήτου του ΑΠΘ παραγματοποίησαν φοιτητές
Οι φοιτητές συνεχίζουν τις διαμαρτυρίες κατά της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας και στη Θεσσαλονίκη.
Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τον χώρο που συνεδριάζει η Σύγκλητος του ΑΠΘ πραγματοποίησαν μέλη φοιτητικών παρατάξεων, που αντιδρούν στην παρουσία αστυνομικών δυνάμεων πέριξ ή μέσα στο campus του ΑΠΘ για την περιφρούρηση της ανεμπόδιστης εκτέλεσης των οικοδομικών εργασιών, οι οποίες συνεχίζονται στην υπό κατασκευή βιβλιοθήκη της Σχολής Θετικών Επιστημών.
Ενάντια στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία
Οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν στις σκάλες μεταξύ των ορόφων του Κτιρίου Διοίκησης φτάνοντας έως τον 7ο όροφο που βρίσκεται η αίθουσα της Συγκλήτου και περισσότερο από μία ώρα φώναζαν συνθήματα κατά της εφαρμογής των διατάξεων του νόμου 4777/2021 που αφορούν την εγκατάσταση Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ) στα ΑΕΙ. Αντιπροσωπεία τους έγινε δεκτή και κατέθεσε στη Σύγκλητο του ΑΠΘ τα αιτήματα των φοιτητικών παρατάξεων.
Οι οικοδομικές εργασίες στον ισόγειο χώρο του Τμήματος Βιολογίας, που αφορούν την αποκατάσταση των καταστροφών που είχαν προκαλέσει άγνωστοι μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του έργου της Βιβλιοθήκης, εκτιμάται πως θα διαρκέσουν μέχρι τα τέλη της εβδομάδας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Βαρδούσια: Η στιγμή της ανάσυρσης των τεσσάρων ορειβατών που έχασαν τη ζωή τους
- Τραγωδία: Νεκρός ο προπονητής της ομάδας γυναικών της Βαλένθια και τα τρία παιδιά του
- Ζελένσκι: Το «κοινό όραμα» με τις ΗΠΑ είναι σημαντικό – Νέα δήλωση εν όψει της συνάντησης με τον Τραμπ
- Η κουλτούρα της αϋπνίας – Γιατί η εξάντληση έγινε δείγμα επιτυχίας;
- Τα «κάλαντα» της Πρωτοχρονιάς στον Γεωργιάδη – «Στο πόδι» οι εργαζόμενοι στο ΓΝ «Έλενα»
- Ταϊβάν: Σεισμός 7 βαθμών σημειώθηκε σε περιοχή στα βορειοανατολικά της νήσου
