
Βόρεια Μακεδονία: Υπέρ της ένταξης της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ
Ο υπουργός Εξωτερικών της Β. Μακεδονίας που συμμετείχε στη άτυπη συνάντηση των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ στη Γερμανία, εκφράστηκε θετικά για την ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ
Την αμέριστη στήριξη της Βόρειας Μακεδονίας στην ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Μπουγιάρ Οσμάνι, ο οποίος συμμετείχε στην άτυπη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ, που διεξήχθη στη Βερολίνο.
«Η Βόρεια Μακεδονία, ως το νεότερο μέλος του ΝΑΤΟ, υποστηρίζει την πολιτική ανοιχτών θυρών της Συμμαχίας. Οι φιλοδοξίες της Φινλανδίας και της Σουηδίας να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ είναι ένα σημαντικό βήμα για τη διατήρηση της διατλαντικής σταθερότητας.
Το σημερινό γεωπολιτικό περιβάλλον εντάσει τα Δυτικά Βαλκάνια επίσης ψηλά στην ατζέντα. Η περιοχή είναι αναπόφευκτα μέρος της μελλοντικής ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής ασφάλειας.
Σε αυτό το πλαίσιο, θα ήθελα να επαναλάβω ότι οι προοπτικές της ΕΕ στα Δυτικά Βαλκάνια θα πρέπει να θεωρηθούν ως στρατηγική πολιτική ασφάλειας», ανέφερε ο Μπουγιάρ Οσμάνι κατά την παρέμβασή του στη συνεδρίαση, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας.
- Τιτανικός: Αυτό είναι το αντικείμενο από το θρυλικό ναυάγιο που βγαίνει στο σφυρί για 500.000 ευρώ
- Υεμένη: Εκατοντάδες χιλιάδες Χούθι μαζεύτηκαν στη Σαναά διαδηλώνοντας υπέρ της Χεζμπολάχ
- Μαυροπάνος: Ομάδες της Premier League και της Bundesliga θέλουν τον Έλληνα διεθνή – Στη λίστα της Ντόρτμουντ
- Έκαναν ταχυδρομικές παραγγελίες ναρκωτικών από το εξωτερικό – Συνελήφθησαν 45χρονος και ένας ανήλικος
- Κυβέρνηση σε παρακμή: Το Μαξίμου απέναντι σε μια νέα κανονικότητα που δεν προμηνύει τίποτε καλό
- Ζοράν Μαμντάνι: Σνομπάρει Γουίντουρ και Μπέζος με ηχηρό όχι στο Met Gala – Ρίχνει το γάντι στην ελίτ


