Επεισόδια στο ΑΠΘ: Φυλάκιση 6 μηνών σε 48χρονο για εξύβριση αστυνομικών
Ο 48χρονος άσκησε έφεση κατά της καταδικαστικής απόφασης και αφέθηκε ελεύθερος
Σε φυλάκιση έξι μηνών, με τριετή αναστολή, καταδικάστηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ο 48χρονος που είχε συλληφθεί με την κατηγορία της εξύβρισης αστυνομικών, κατά τα προ ημερών επεισόδια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.
Το περιστατικό, το οποίο έκανε τον γύρο του Διαδικτύου και πυροδότησε ένταση εκείνη της στιγμή, συνέβη μπροστά στο Κτίριο Διοίκησης του Ιδρύματος, όπου ο 48χρονος απευθύνθηκε προς τους αστυνομικούς και φέρεται να τους είπε «τι κάνετε, ρε, φοράτε παντελόνια», ενώ στη συνέχεια «αποπειράθηκε να αρπάξει σακίδιο με δακρυγόνα», όπως κατέθεσε αστυνομικός.
Στην απολογία του, ο κατηγορούμενος αποδέχθηκε την πράξη του, λέγοντας ότι πρόθεσή του ήταν να «διαλύσει τις αντιμαχόμενες πλευρές». «Ως απόφοιτος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, πολίτης της χώρας και πατέρας προέτρεψα τους φοιτητές να πάνε να διαβάσουν, και τους αστυνομικούς να μην τα βάζουν με πιο αδύναμους σωματικά, όπως είναι οι φοιτητές», ανέφερε, προσθέτοντας ότι βρέθηκε στο σημείο επιστρέφοντας από τη δουλειά του (σ.σ. κατά δήλωσή του είναι τραπεζικός υπάλληλος). Ζήτησε δε, συγγνώμη από τους αστυνομικούς επειδή «έθιξα τον ανδρισμό τους», ενώ ολοκλήρωσε την απολογία του με την φράση «ειρήνη υμίν».
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο 48χρονος άσκησε έφεση κατά της καταδικαστικής απόφασης και αφέθηκε ελεύθερος.
- Λίβανος: Πολλοί νεκροί σε βομβαρδισμούς του Ισραήλ – Διαταγή απομάκρυνσης κατοίκων σε 16 χωριά
- Ιράν: Εκκληση «όλα τα μέρη» να τηρούν τους κανόνες του διεθνούς δικαίου απευθύνει ο Μαρκ Κάρνι
- ΟΗΕ: Η πρώην αντιπρόεδρος της Κόστα Ρίκα Ρεβέκα Γκρίνσπαν υποψήφια να διαδεχθεί τον Αντόνιο Γκουτέρες
- Φλόριντα: Εκτελέστηκε θανατοποινίτης για τη δολοφονία αστυνομικού το 1991
- Ιράν: Εχει «δίλημμα» ο Μερτς για το εάν παραβιάζεται το διεθνές δίκαιο από τον πόλεμο των ΗΠΑ και του Ισραήλ
- Μέση Ανατολή: Κάπου 9.000 πολίτες των ΗΠΑ έφυγαν από την περιοχή εξαιτίας του πολέμου

