Ντράγκι: Ο Μπάιντεν να πάρει τηλέφωνο τον Πούτιν
Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Ντράγκι, τόνισε την ανάγκη να ξαναρχίσουν οι επαφές σε όλα τα επίπεδα
Μετά την επιστροφή του από τις ΗΠΑ, κατά την αποψινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι τόνισε ότι για να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία πρέπει όλοι να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι, αρχίζοντας από τη Ρωσία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Να στρέψουμε το βλέμμα στο μέλλον
Όπως γράφει στην ηλεκτρονική της έκδοση η εφημερίδα La Repubblica, o Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι «στα πλαίσια αυτά, ο Τζο Μπάιντεν πρέπει να τηλεφωνήσει στον Πούτιν».
Ο Ιταλός πρωθυπουργός εξήγησε επίσης ότι πρέπει να ξαναρχίσουν επαφές σε όλα τα επίπεδα, «χωρίς να ξεχάσει, κανείς τι συνέβη -διότι αυτό είναι αδύνατον- αλλά και με την προοπτική να στρέψουμε το βλέμμα στο μέλλον».
O Μάριο Ντράγκι μετά τη συνάντησή του με τον Τζο Μπάιντεν την Τετάρτη στις ΗΠΑ, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι Ουάσιγκτον και Μόσχα πρέπει να προσπαθήσουν να βάλουν ένα τέλος στον πόλεμο στην Ουκρανία.
Οι δυο τους αναγνώρισαν ότι ο δρόμος προς την ειρήνη είναι πολύ περίπλοκος, αλλά δήλωσε ότι όλοι πρέπει να καταβάλουν προσπάθειες για να βοηθήσουν τη Ρωσία και την Ουκρανία να βρουν ένα τέλος στη σύγκρουση.
«Υπάρχουν τόσες πολλές δυνατότητες, αλλά πριν καν φτάσουμε σε αυτό το σημείο, υπάρχει μια προσπάθεια που πρέπει να γίνει και είναι μια προσπάθεια που πρέπει να κάνουν όλοι οι σύμμαχοι, ιδίως η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες, για να καθίσουν σε ένα τραπέζι», δήλωσε ο Ντράγκι.
Οι αποκαλύψεις Ντράγκι για τις εταιρείες εισαγωγής αερίου
Ο Ιταλός πρωθυπουργός αποκάλυψε ακόμα ότι οι περισσότερες ευρωπαϊκές εταιρείες εισαγωγής φυσικού αερίου έχουν ανοίξει λογαριασμούς σε ρούβλια στη Gazprom, υποστηρίζοντας ότι κάτι τέτοιο δεν επηρεάζει τις κυρώσεις της ΕΕ προς τη Ρωσία.
H Κομισιόν κλήθηκε να σχολιάσει τη δήλωση του Ιταλού πρωθυπουργού, και επανέλαβε την πάγια θέση της ότι το διάταγμα Πούτιν για πληρωμές σε ρούβλια για το ρωσικό φυσικό αέριο αποτελεί παραβίαση των ευρωπαϊκών κυρώσεων κατά της Ρωσίας.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Επιτροπής, αρμόδιο για θέματα ενέργειας, Τιμ Μακ Φέρσον, «η θέση της Επιτροπής για το ρωσικό διάταγμα και το μηχανισμό πληρωμής που προτείνεται παραμένει η ίδια. Η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας έχει υποστεί κυρώσεις και η χρήση της μεθόδου που προτείνει το Κρεμλίνο, όπως έχει επισημανθεί πολλές φορές, αποτελεί παραβίαση των κυρώσεων».
- Deepfake: Ποια είναι τα 15 σημεία που πρέπει να προσέχετε
- Άρτα: Χωρίς τις αισθήσεις του απεγκλωβίσθηκε εργάτης – Είχε καταπλακωθεί από χώματα μετά από κατολίσθηση
- «Times: «Η FIFA δεν επιτρέπει στο Ιράν να παίξει τα ματς του Μουντιάλ στο Μεξικό»
- Πελοπόννησος: 35 νέες υδατοδεξαμενές ανεφοδιασμού
- «Το ταξί είναι εδώ, ενωμένο δυνατό»: Σε εξέλιξη η απεργία των αυτοκινητιστών – Πορεία προς τη Βουλή
- Λάρισα: Ένοχος ο 22χρονος μητροκτόνος και ο ξάδερφός του

