Η FIFA ξεκινάει έρευνα για την υπόθεση Καστίγιο – Κίνδυνος ενόψει Μουντιάλ για τον Ισημερινό
Στο στόχαστρο της FIFA βρίσκεται τον Ισημερινό μετά από καταγγελίες της ομοσπονδίας της Χιλής για πλαστά έγγραφα και παράνομη συμμετοχή του διεθνή μπακ, Μπράιαν Καστίγιο στα προκριματικά.
Η «υπόθεση Καστίγιο» θα μπορούσε να ανατρέψει την εικόνα του… παζλ των ομάδων που συμμετέχουν στο εφετινό Μουντιάλ του Κατάρ.
Μετά την καταγγελία της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Περού, η FIFA απάντησε με ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει ότι «στην πειθαρχική επιτροπή της FIFA υπάρχει καταγγελία για πιθανή παραποίηση των εγγράφων που αποδίδουν την υπηκοότητα του Ισημερινού στον παίκτη Μπάιρον Νταβίντ Καστίγιο Σεγούρα, αναφέροντας την αποτυχία του εν λόγω παίκτη να συμμορφωθεί με τα κριτήρια κλήσης για συμμετοχή σε οκτώ προκριματικούς αγώνες, που αντιστοιχούν στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA 2022 στο Κατάρ».
Έτσι, όπως ανακοίνωσε η FIFA, «αποφάσισε να κινήσει πειθαρχικές διαδικασίες σε σχέση με την πιθανή παραβίαση από τον Μπάιρον Νταβίντ Καστίγιο Σεγούρα των κριτηρίων κλήσης για τους αγώνες που αναφέρονται. Στο πλαίσιο αυτό, η ομοσπονδία ποδοσφαίρου του Ισημερινού και η ποδοσφαιρική ομοσπονδία του Περού κλήθηκαν να παρουσιάσουν τις θέσεις τους στην πειθαρχική επιτροπή της FIFA».
Όπως αναφέρει το Περού, ο Μπάιρον Καστίγιο δεν έχει γεννηθεί στον Ισημερινό, αλλά στη γειτονική Κολομβία. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ισημερινός τερμάτισε στην 4η θέση στη ζώνη της Νότιας Αμερικής, εξασφαλίζοντας την τελευταία θέση απευθείας πρόκρισης στο Μουντιάλ του Κατάρ, ενώ το Περού είναι 5ο και θα παίξει στις 13 Ιουνίου με τον νικητή της αναμέτρησης Αυστραλία-Ηνωμένα Αραβικά, διεκδικώντας μία θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο.
- Ηράκλειο: Κορυφώνεται η αγωνία για τον 33χρονο γιατρό που αγνοείται από την Κυριακή – Οι τελευταίες μαρτυρίες
- Αγρότες: Όχι στη συνάντηση με Μητσοτάκη – Τι αποφάσισαν στο συντονιστικό
- Παρτιζάν: Επιστρέφει τον Ιανουάριο ο Τζόουνς
- Γρίπη: Επιστρέφουν οι μάσκες στη Βρετανία μετά από ρεκόρ νοσηλειών – Καμπανάκι επιστημόνων
- Φοινικούντα: «Από το 2024 ήταν στημένο το σχέδιο της δολοφονίας» – Αποκαλύψεις από την ανιψιά του ιδιοκτήτη του κάμπινγκ
- Γιατί ο Ολλανδός David Vunk θα τρώει και θα πίνει μαργαρίτα την Κυριακή στα Εξάρχεια;
