Όταν η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωνε το έκτο πακέτο ευρωπαϊκών κυρώσεων στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο με πλήρη απεξάρτηση από το ρωσικό πετρέλαιο, στην Ελλάδα οι τιμές στα καύσιμα πήραν για άλλη μια φορά την ανηφόρα. Ξεπέρασαν τα 2,1 ευρώ σε πολλές περιπτώσεις. Και να σκεφτείτε ότι η απεξάρτηση από το ρωσικό πετρέλαιο δεν θα γίνει άμεσα.
Ξέρετε πόσο πάει το λίτρο αμόλυβδης βενζίνης στην εμπόλεμη Ουκρανία; Όπως με πληροφορούν επισήμως από διπλωματικές πηγές ένα λίτρο βενζίνης στοιχίζει σε όλα τα ουκρανικά πρατήρια 1,5 ευρώ. Προ του πολέμου ήταν 0,90 ευρώ. Θα ήταν ακόμα φθηνότερα εάν οι Ρώσοι δεν κατέστρεφαν ουκρανικά διυλιστήρια. Πάντως θα πρέπει να ξέρετε ότι λόγω του πολέμου η βενζίνη χορηγείται με δελτίο. Δέκα λίτρα για κάθε αμάξι, ώστε να εξοικονομηθούν καύσιμα για τα στρατιωτικά οχήματα και τα άρματα μάχης.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας