Φίλης: Τα περί Τατοΐου και Καρόλου είναι επικοινωνιακά κόλπα του κ. Μητσοτάκη
Ο Νίκος Φίλης σχολιάζοντας την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Σκωτία και τη συνάντησή του με τον πρίγκιπα Κάρολο, κάνει λόγο για «επικοινωνιακά κόλπα»
Για «επικοινωνιακά κόλπα του Κυριάκου Μητσοτάκη» έκανε λόγο ο Νίκος Φίλης, σχολιάζοντας τη συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον πρίγκιπα Κάρολο στη Σκωτία και τις συζητήσεις περί «μεταμόρφωσης» του Τατοΐου σε Dumfries House.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου δεν μπορεί να δώσει συμβουλές στην κυβέρνηση και στον ελληνικό λαό, και σημειώνει ότι τα πραγματικά προβλήματα βρίσκονται αλλού, στην καθημερινότητα των πολιτών, στην ακρίβεια και στα προβλήματα στέγασης.
Η ανάρτηση του Νίκου Φίλη:
Γιατί ο Μητσοτάκης θυμήθηκε το Τατόι;
Η οικογένεια Μητσοτάκη με την πρώην βασιλική οικογένεια έχουν ιστορία. Και δεν αναφέρομαι μόνο στο περίφημο unfair του ‘85 αλλά κυρίως στο άδειασμα -την κλοπή!- με 9 κοντέινερ βάρους 32 τόνων των αντικειμένων αξίας που βρίσκονταν μέσα στο Τατόι. Όλα αυτά ανήκαν στον ελληνικό λαό και με την ανοχή της κυβέρνησης Κωνσταντίνου Μητσοτάκη το Φεβρουάριο 1991 βαφτίστηκαν… προσωπικά είδη και φυγαδεύτηκαν στο εξωτερικό. Ενώ βέβαια είχαν αποκτηθεί είτε με χρήματα του λαού είτε ως δώρα προς τη βασιλική οικογένεια, με την τότε θεσμική της ιδιότητα.
Και τι βλέπουμε τώρα, από τη δεύτερη κυβέρνηση Μητσοτάκη; Να προστρέχει ο πρωθυπουργός στον… διάδοχο του αγγλικού θρόνου, για να τον συμβουλευθεί πώς θα αξιοποιήσει το Τατόι! Με ποια ιδιότητα; Τι ειδικότητα έχει ο Κάρολος και τι έχει να πει στην ελληνική κυβέρνηση και τους Έλληνες επιστήμονες και ειδικούς, που να έχει την ελάχιστη ουσία; Τίποτα απολύτως. Πρόκειται απλώς για μια ακόμα κίνηση προς συγκεκριμένο εκλογικό ακροατήριο, που -ας μη γελιόμαστε- πάντα υπάρχει και πάντα εχθρεύεται βαθιά τη Δημοκρατία.
Επικοινωνιακά κόλπα
Έχει να δώσει ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου συμβουλές στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για το στεγαστικό πρόβλημα των νέων ανθρώπων; Αυτούς, που αν τυχόν βρουν ελεύθερο σπίτι να νοικιάσουν, δεν τους φτάνει ο μισθός να πληρώσουν το ενοίκιο; Αυτούς που δεν μπορούν να πάρουν δάνειο από τις τράπεζες που οι ίδιοι τρεις φορές κεφαλαιοποίησαν; Αυτούς που έχουν αφεθεί χωρίς καμιά ουσιαστική επιδότηση να παλεύουν με τα κύματα μιας παντελώς αρρύθμιστης αγοράς κατοικίας, απρόσιτης λόγω και του «air bnb»;
Η στέγη εξελίσσεται σε μείζον κοινωνικό πρόβλημα για όλους και ιδιαιτέρως για τους νέους. Ο Αλέξης Τσίπρας στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε για την εξασφάλιση οικονομικά προσιτής κατοικίας με άμεσα μέτρα όπως: επιδότηση ενοικίου, δημιουργία Τράπεζας Στέγης, περιορισμό της βραχυχρόνιας μίσθωσης σε 2-3 ακίνητα ανά ιδιοκτήτη, κατάργηση του πτωχευτικού νόμου και άλλα. Είναι μέτρα που ήδη έχουν εφαρμοστεί σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία. Απαιτούν γενναία χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης.
Αυτό είναι το ουσιαστικό. Τα περί Τατοΐου και Καρόλου είναι επικοινωνιακά κόλπα του κ. Μητσοτάκη ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν θα είναι εδώ για να τα υλοποιήσει.
ΥΓ. Δυο λόγια για το unfair, κυρίως προς τους νεότερους: ενώ το πολιτειακό ζήτημα είχε λήξει οριστικά με το δημοψήφισμα του 1974 (Δεκ.), δέκα χρόνια αργότερα, παραμονές των εθνικών εκλογών του 1985, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ως αρχηγός τότε της ΝΔ είχε χαρακτηρίσει το δημοψήφισμα «άδικο» (unfair) για τον Γλίξμπουργκ, επιρρίπτοντας μάλιστα την ευθύνη στον πολιτικό κόσμο. Δηλαδή, ουσιαστικά, στον Κωνσταντίνο Καραμανλή.
- Τι συμβαίνει όταν ποντίκια εργαστηρίου απελευθερώνονται στο λιβάδι
- Οικονομία: Από τους Baby Boomers στην Gen Z – Πώς επενδύει τα χρήματά της η κάθε γενιά
- Capital-Executive Ship Management: Στρατηγική συνεργασία SPV Axis Maritime
- Τα επεισόδια μετά τη συναυλία του ΛΕΞ στη Θεσσαλονίκη παρουσιάστηκαν ως διαδηλώσεις στο Ιράν – Απίστευτη γκάφα στο δελτίο της ΕΡΤ
- Ρωσία: Ποινική έρευνα για τον θάνατο εννέα βρεφών σε νοσοκομείο της Σιβηρίας
- Ελεύθερος σκοπευτής εκτέλεσε πρώην πρόεδρο της Αζαξιό
- Αγρότες: Στο Μαξίμου η αντιπροσωπεία των «προθύμων» για τη συνάντηση με Μητσοτάκη – Συνεδριάζει αύριο για κλιμάκωση η Πανελλαδική Επιτροπή
- Καταδίκη από τον Δήμο Αγρινίου του βανδαλισμού στο τζάμι που περιστοιχίζει τους Κίονες της Μητρόπολης Αγρινίου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 13.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/luke-irving-xqeJbG99nFE-unsplash-1-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442