
Προεδρικές εκλογές στη Γαλλία: Ο Εμανουέλ Μακρόν ήταν πιο πειστικός από τη Μαρίν Λεπέν στην τηλεμαχία
Η στιγμιαία δημοσκόπηση («sondage flash») του ινστιτούτου Elabe για τον τηλεοπτικό σταθμό BFMTV σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 650 τηλεθεατών 18 ετών και άνω έδειξε πως το 59% έκρινε ότι ο κ. Μακρόν ήταν πιο πειστικός από την κυρία Λεπέν
Ο κεντρώος φιλελεύθερος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κρίθηκε πως ήταν πιο πειστικός, αλλά και πιο αλαζόνας, από την ακροδεξιά αντίπαλό του Μαρίν Λεπέν στην προεκλογική τους τηλεμαχία χθες βράδυ, ενόψει του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία που θα διεξαχθεί την Κυριακή.
Η στιγμιαία δημοσκόπηση («sondage flash») του ινστιτούτου Elabe για τον τηλεοπτικό σταθμό BFMTV σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 650 τηλεθεατών 18 ετών και άνω έδειξε πως το 59% έκρινε ότι ο κ. Μακρόν ήταν πιο πειστικός από την κυρία Λεπέν.
Το 2017, ανάλογη έρευνα είχε αναδείξει νικητή της τηλεοπτικής αναμέτρησης των δύο αντιπάλων επίσης τον κ. Μακρόν, πολύ πιο καθαρά (63%).
Δημοσκοπήσεις ενόψει των εκλογών της 24ης Απριλίου υποδεικνύουν πως ο απερχόμενος πρόεδρος οδεύει να εξασφαλίσει την επανεκλογή του εξασφαλίζοντας γύρω στο 55,5% των ψήφων. Το 2017, ο κ. Μακρόν είχε επικρατήσει της κυρίας Λεπέν λαμβάνοντας το 66,1%.
- Ουκρανία: Στους 21 ανήλθαν οι νεκροί, ανάμεσά τους 3 παιδιά, από τα ρωσικά πλήγματα στο Κίεβο
- Ινδία: Μέρες τηλεργασίας εφαρμόζει το Νέο Δελχί καθώς αντιμετωπίζει ελλείψεις στα καύσιμα
- Η Χεζμπολάχ λέει πως στοχοποίησε στρατιωτικούς στο βόρειο Ισραήλ με drone
- Κούβα: Αντιπροσωπεία των ΗΠΑ βρίσκεται στην Αβάνα με επικεφαλής τον διευθυντή της CIA
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Ο Θουκυδίδης, ο Τραμπ και ο Σι
- Μάριο Ντράγκι: «Η Ευρώπη είναι μόνη της»


