Πάτρα: Η Πισπιρίγκου είχε δώσει εντολή για ειδικό τεστ γονιδίων πριν την προφυλάκισή της
Η Ρούλα Πισπιρίγκου εμμένει στην αθωότητα της και υποστηρίζει ότι η αιτία θανάτου των τριών κοριτσιών οφείλεται σε κάποιας «κρυφή» κληρονομική προδιάθεση.
Εμμένει στην αθωότητα της η προφυλακισμένη Ρούλα Πισπιρίγκου, με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση της 9χρονης Τζωρτζίνας με τη χορήγηση της θανατηφόρας «κεταμίνη», επιμένει όμως στην άποψη πως η αιτία θανάτου των τριών παιδιών της «κρύβεται» σε κάποιο γονιδιακό πρόβλημα.
Το αρνητικό αποτέλεσμα του πλήρους γονιδιακού έλεγχου – σε τουλάχιστον 900 γονίδια- που ολοκληρώθηκε στις 30 Μαρτίου, προέκυψε κατόπιν ενδελεχούς ανάλυσης αίματος της νεκρής Ιριδας, που απέστειλε στο εργαστήριο η προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών Αγγελική Τσιόλα, της Τζωρτζίνας, ενώ βρισκόταν εν ζωή, και των γονέων τους, Μάνου Δασκαλάκη και Ρούλας Πισπιρίγκου.
Ωστόσο η 33χρονη, που δηλώνει εξαρχής πεπεισμένη για την ύπαρξη κάποιας «κρυφής» κληρονομικής προδιάθεσης, σύμφωνα με το pelop.gr, είχε δώσει εντολή για τη διενέργεια μιας ακόμα λεπτομερούς εξέτασης, κατόπιν προτροπής εξειδικευμένου γενετιστή.
Σε επικοινωνία που είχαν, πριν την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της και της προφυλάκισής της, ενημερώθηκε για ένα ακόμα γενετικό τεστ, το οποίο μπορεί να «δείξει» εάν υπάρχει πρόβλημα κατά τη στιγμή της σύλληψης.
«Να το κάνουμε»
«Να το κάνουμε» ήταν η αντίδραση της Ρούλας Πισπιρίγκου, όταν όμως πληροφορήθηκε πως πρόκειται για μια ιδιαίτερα κοστοβάρα εξέταση -περί των 700 ευρώ –, προς στιγμήν αναθεώρησε, λόγω οικονομικής στενότητας.
Ακολούθως έδωσε τη συγκατάθεση της να προχωρήσει η διαδικασία, ωστόσο αδιευκρίνιστο παραμένει σε ποια φάση βρίσκεται.
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Αθήνα SOS
- Βουλή: Η ψήφος των αποδήμων στην Ολομέλεια – Την Πέμπτη η ονομαστική ψηφοφορία
- Ρεάλ Μαδρίτης – Χετάφε 0-1: Ήττα-σοκ για τη «Βασίλισσα» και στο -4 από την κορυφή
- Παλαιστίνη: Σκοτώθηκαν δύο αδέλφια σε επίθεση Ισραηλινών εποίκων στη Δυτική Όχθη
- Απέπλευσαν οι φρεγάτες «Κίμων» και «Ψαρά» για την Κύπρο
- Δεύτερη προσαγωγή για φερόμενη κατασκοπεία στην Κρήτη – Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. Τούρκος υπήκοος

