Σοκάρει η σύγκριση δύο φωτογραφιών του Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Tο ένα πορτρέτο είναι λίγο πριν αρχίσει η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, και το άλλο, του Γαλλικού Πρακτορείου στην 40η μέρα της εισβολής, κατά την επίσκεψή του στη Μπούκα, όπου διαπράχθηκαν ρωσικές θηριωδίες κατά αμάχων.

«Οι Ρώσοι θα προσπαθήσουν να κρύψουν τις βιαιότητές τους»

Να τερματιστούν τα «εγκλήματα πολέμου» της Ρωσίας στη χώρα του ζήτησε ο ουκρανός πρόεδρος κατά το βραδινό διάγγελμά του και προειδοποίησε ότι ο αριθμός των θυμάτων στις πόλεις που απελευθερώθηκαν, μπορεί να είναι ακόμα μεγαλύτερος.

«Παρέχουμε τη μέγιστη πρόσβαση στους δημοσιογράφους στη Μπούκα και σε άλλες χώρες που απελευθερώθηκαν στην Ουκρανία. Σε εκατοντάδες δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο. Και ενδιαφερόμαστε να είναι εδώ εκατοντάδες δημοσιογράφοι. Όσο περισσότεροι γίνεται! Για να δειξουν στον κόσμο τι έχει κάνει η Ρωσία», τόνισε ο Ζελένσκι.

Προειδοποίησε ότι η Ρωσία θα προσπαθήσει να καλύψει τα ίχνη των βιαιοτήτων που διέπραξε στη Μπούκα και σε άλλες πόλεις.

«Προσπαθούν να διαστρεβλώσουν τα γεγονότα. Όμως όπως και τότε, δεν θα το καταφέρουν. Δεν θα μπορέσουν να εξαπατήσουν ολόκληρο τον κόσμο», είπε Ζελένσκι.

Επανέλαβε το αίτημά του προς τη Δύση να στείλει περισσότερα όπλα.

«Το τονίζω μια φορά ακόμη: Η Ουκρανία πρέπει να έχει όλο τον απαραίτητο οπλισμό προκειμένου να εξωθήσει τους κατακτητές έξω από τα εδάφη της το συντομότερο δυνατό, να απελευθερώσει τις πόλεις μας. Και εάν είχαμε ήδη αυτά που χρειαζόμαστε, όλα αυτά τα αεροπλάνα, τα άρματα μάχης, τα πυρομαχικά και αντιπυραυλικά, θα μπορούσαμε να έχουμε σώσει εκατοντάδες ανθρώπους, πρόσθεσε».