Λιτή εφέτος η παρέλαση
Ξεχάστε τις περσινές φιέστες
Είπα παρέλαση και αμέσως μου ήρθε στο μυαλό η περυσινή παρέλαση για την εθνική επέτειο που έγινε για να τιμηθούν τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση.
Ήταν όντως εντυπωσιακή, με τους ιππείς, με τα αμερικανικά και γαλλικά αεροσκάφη να πετούν μαζί με τα ελληνικά μαχητικά πάνω από το Σύνταγμα, με τον πρίγκηπα της Ουαλίας Κάρολο και την Καμίλα να καταθέτουν στεφάνι στον Άγνωστο Στρατιώτη, με τον Ρώσο Πρωθυπουργό Μιχαήλ Μισούστιν να είναι ένα από τα τιμώμενα πρόσωπα και εν συνεχεία να πηγαίνει στο Άγιο Όρος. Θυμάστε πως άνοιξε η παρέλαση; Με τους ιππείς από τους ιππικούς ομίλους.
Όλα αυτά που είδατε πέρυσι ξεχάστε τα. Βεβαίως η παρέλαση θα γίνει και θα είναι όμως λιτή και κάπως… συμπυκνωμένη. Θα διαρκέσει μία ώρα. Δηλαδή δεν θα υπάρχουν οι ιππείς, ούτε, οι παραδοσιακές φορεσιές, ούτε βεβαίως τα αμερικανικά αεροπλάνα, αλλά θα υπάρχουν τα ελληνικά Rafale, το επίσης ελληνικό Spitfire και βεβαίως τα F-16, τα ελικόπτερα Απάτσι, τα άρματα μάχης και τα πεζοπόρα τμήματα πάντοτε σε άψογους σχηματισμούς.
- Ορκίστηκε η νέα μειοψηφική κυβέρνηση της Ολλανδίας – Ο Γέτεν ο νεότερος πρωθυπουργός στην ιστορία της χώρας
- EE: Παγώνει την επικύρωση της εμπορικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου
- Ομόνοια: Κυκλοφοριακή συμφόρηση στο κέντρο της Αθήνας – Διεκόπη η κυκλοφορία στην οδό Γερανίου
- Ρεθυμνιώτικο καρναβάλι: Δεκάδες τα περιστατικά μέθης – Τα 6 ήταν ανήλικοι
- Ο Πρεστιάνι απολογήθηκε στους συμπαίκτες του στην Μπενφίκα για το περιστατικό με τον Βινίσιους
- Τρεις δεκαετίες μετά η διαμάχη συνεχίζεται: Ποιος έγραψε τελικά το Angels του Ρόμπι Γουίλιαμς;
- Η «προμετωπίδα» του ΠΑΣΟΚ για τη Συνταγματική Αναθεώρηση
- Το Τσαντ κλείνει τα σύνορα με το Σουδάν καθώς οι συγκρούσεις με τις RSF επεκτείνονται
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 23.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/franz-nawrath-0vk_5JmDDZw-unsplash-315x220.jpg)



































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442