Έρωτας στα οδοφράγματα του Κιέβου
Μια ιστορία αγάπης
Η Alena, μια 25χρονη ψιλόλιγνη Ουκρανή με μεγάλα εκφραστικά μάτια, σίγουρα θα την συναντήσει κάποιος στο Κίεβο, αφού πηγαινοέρχεται καθημερινώς σε όλη την πρωτεύουσα, βοηθώντας πολίτες, αλλά κάνοντας και σκοπιά και στα οδοφράγματα. Δηλώνει, όποιος την ρωτήσει, «μαχήτρια» (Fighter) και με το ρωσικής κατασκευής Καλάσνικωφ της το οποίο δεν αποχωρίζεται ποτέ αποτελεί την πολιτοφυλακή της ουκρανικής πρωτεύουσας.
Είκοσι δύο μέρες κουβαλά το Καλάσνικωφ, έγινε πια προέκταση του εαυτού του. Ήταν, βλέπετε, από τις πρώτες που είχαν καταταγεί στην πολιτοφυλακή, στο τμήμα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης μεταφέροντας και βοηθώντας τραυματίες. Την 25χρονη Alena μπορεί να την συναντήσει κανείς οπουδήποτε, όπως την συνάντησαν Έλληνες δημοσιογράφοι σε ένα από τα πολλά οδοφράγματα του Κιέβου.
Την ρώτησαν εάν έχει οικογένεια, κι αν η οικογένειά της βρίσκεται ακόμα στο Κίεβο ή εάν έχει διαφύγει όταν υπήρξε κάποιο διάλειμμα των βομβαρδισμών. Ήταν η στιγμή που η Alena χαμογέλασε, τα μάτια της πραγματικά έλαμψαν από χαρά, το πρόσωπό της φωτίστηκε και είπε: «Όχι δεν έχω οικογένεια, αλλά εδώ στα οδοφράγματα γνώρισα τον άνδρα της ζωής μου». Πολεμιστής και αυτός με μοναδικό εφόδιο στον πόλεμο, το Καλάσνικωφ.
Ο έρωτας της Alena με τον νεαρό Ουκρανό στα οδοφράγματα δίνει ζωή, κουράγιο αλλά και δύναμη σε μια πόλη που μαραζώνει και που πολιορκείται από τους εισβολείς: «Δόξα στην Ουκρανία», φώναξε η Alena και κρέμασε το όπλο της στον ώμο της για να πάει στο οδόφραγμα, στην πλατεία Ανεξαρτησίας, για να συναντήσει τον καλό της, κάνοντας μαζί την σκοπιά.
- Οι πληρωμές από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 27 Μαρτίου
- O Ντόναλντ Ντακ και η ενεργειακή κρίση: Τι μας δίδαξαν τα Μίκυ Μάους για όσα συμβαίνουν σήμερα
- «Το Τάμα» με τον Γιώργο Χριστοδούλου για 10 παραστάσεις στο Σύγχρονο Θέατρο
- Λονδίνο: Εμπρηστική επίθεση σε κτίριο εβραϊκής οργάνωσης – Έβαλαν φωτιά σε τρία ασθενοφόρα
- Αρκάς: Η καλημέρα της Δευτέρας και της άνοιξης
- Λιμανάκια Βουλιαγμένης: Δραματικές έρευνες για τον 34χρονο δύτη που αγνοείται
- Όλα όσα προσφέρει το μάνγκο στον οργανισμό μας
- Ξεκινά η ιστορική δίκη για τα Τέμπη με 36 κατηγορούμενους – Δικαιοσύνη και στήριξη ζητούν οι συγγενείς
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 23.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/jocke-wulcan-N_9yLWF3ikU-unsplash-1-315x220.jpg)




































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442